På den här sidan kommer jag att lista affärsidéer som jag har publicerat här på sidan. Läs varför idéer är inget värda medan genomförande är allt. Om du har en liknande sida länkar jag gärna till den härifrån. Maila!

nycklar1. Positionerbar nyckelknippa
Jag vill kunna köpa en nyckelring med gsm-tekniken inbyggd. Man sätter i ett kontaktkort utan pengar. När man ringer till nummret tjuter nyckelringen precis som en mobil skulle göra och man slipper leta. Läs mer. Uppföljning: Pontus har undersökt detta närmare. Uppföljning 2: KeySeeker löser en del av problemet

hotellsängar2. Webb-baserat rumbokningssystem åt hotell
Den här affärsidén går ut på att skapa ett rumbokningssystem i webb-baserad form. En budgetvariant hotell betalar en månadsavgift för att använda. Målgruppen är mindre hotell som inte köper andra avancerade och dyra system. Läs mer.

karta3. Skapa GPS-revolutionen
Skapa den mjukvaruplattform som behövs för att webbutvecklare ska kunna skapa hundratusentals nya applikationer. Gör dem beroende av dig och skratta hela vägen till banken. Läs mer.

Tryckpress skapar tidningar4. Demokratisera produktionsverktygen
En samling affärsidéer som alla går ut på att tillhandahålla verktyg med vilka användarna kan skapa nya verk. Alla vill skapa och verktygskonstruktörer kan tjäna pengar på att tillfredställa det behovet. Läs mer.

Muslimskt mastercard5. Starta en muslimsk bank
På grund av vissa religiösa regler är det förbjudet för muslimer att vara kunder hos banker som drivs enligt västerländsk modell. Starta en bank enligt österländsk modell och få monopol på Sveriges muslimska befolkning. Läs mer.

kock6. Lansera en utländsk tjänst i Sverige
En samling affärsidéer som alla går ut på att ta en populär utländsk tjänst, översätta den till svenska och sen lansera den i Sverige. Fungerar det för bloggkoll och tjuvlyssnat kan det fungera för dig. Läs mer.

Andras sidor med affärsidéer:

Disruptives lista med gratis affärsidéer.

Internetstrategernas sida med affärsidéer.