Hur man vänder upp och ned på ett exceldokument

Excel har ingen standardfunktion för att invertera ett exceldokument. Det är dock enkelt att göra ändå med några enkla knep.

Jag älskar både Microsoft Excel och internets fantastiska skaparkraft. Excel, ett lättanvänt och kraftfullt program som förvandlar din dator från en korkad dvd-spelare till en avancerad databehandlingsmaskin. Du kan hela tiden lära dig nya saker. Det är lite som othello, Easy to learn but a lifetime to master.

Internets skaparkraft, människor över hela världen skapar information som blir nyttig för andra. Inlägg på wikipedia, blogginlägg om hur du löser tekniska problem och enkla ”how to”-guider på Youtube förbättrar världen och förenklar min vardag.

Idag drog jag mitt strå till stacken samtidigt som jag kombinerade två saker jag älskade. Jag gjorde en liten videofilm om hur man vänder upp och ned på ett exceldokument. En manöver jag gör ganska ofta och som saknas som standardfunktion i excel.

Min förhoppning är att videon nån gång under de kommande 10 åren kommer att hjälpa åtminstone en ledsen student eller stressad bokföringsassistent. Om den gör det har jag lyckats betala tillbaka en liten del Karma det fantastiska internet som dagligen hjälper mig.

Har också insett att jag verkligen borde investera i en ny mikrofon. Den jag har är verkligen inte bra för att göra såna här saker. Undrar om det är så här dåligt ljudupptagning när jag pratar på Skype också. Det vore ju inte bra.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

3 kommentarer

  1. Bra genomgång. Uppenbar lösning, när man väl kommit på den. Det borde vara inbyggt i sorteringsfunktionen. Jag kopierade ut texten till Emacs för att lösa detta innan 🙂

    Bra video, men tänk på ljudvolymen, alldeles för lågt.

Leave a Comment.