Idéer är inget, genomförande är allt

Jag har massor av kollegieblock nedklottrade med affärsidéer, kalkyler och marknadsplaner. Under mina mest kreativa stunder kan jag spruta ut mig flera idéer i minuten. Jag är trots det fortfarande inte rik. Det är inte svårt att komma på bra affärsidéer, de finns ju överallt. Man blir inte rik på idéer. Man blir rik på genomförande. Genomförande är allt.

Jag skulle aldrig startat ett företag som omsatte miljoner och sysselsatte 4 personer om inte en kompis till mig sade ”Det är djävligt mycket snack på dig, när du ska du sätta igång och göra något?”. Utan min gode väns kritiska ord hade Polyshop fortsatt att bara vara en idé. En idé utan värde, som alla andra.

Idéer är dock roliga att läsa, fundera kring, diskutera samt vrida och vända på. Av de anledningarna, samt för att få utlopp för min kreativitet, har jag valt att publicera affärsidéer på bloggen. De flesta av idéerna är också lösningsförslag på problem jag har själv. Ifall någon genomför idén och alltså löser problemet kommer jag att vara väldigt tacksam.

Nu har jag dessutom ordnat en sida där jag sammanställt publicerade affärsidéer. Har du någon liknande lista länkar jag gärna till den. Maila mig!

Att läsa:
Min lista med affärsidéer
Sidan som inspirerade mig, Disruptives lista med affärsidéer

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

4 kommentarer

  1. Gillar det generella konceptet med demoktratisering av produktionsverktygen … finns så extremt mycket som är ”svårtillgängligt” men som kan göras enkelt tillgängligt via apis osv … se bara amazons AWS!

    Finns nog många roliga områden att ta det till

Leave a Comment.