KeySeeker, en bit på vägen till positionerbara nyckelknippan

För två år sedan skrev jag ett blogginlägg om en affärsidé, jag efterlyste spårbara nyckelknippor. Inlägget har kommenterats flitigt och flera har undersökt möjligheten att göra just detta. Jag skrev ett uppföljande blogginlägg om Pontus undersökning av de tekniska möjligheterna.

Förra månaden kom jag i kontakt med Johannes Nilsson, utvecklingsingenjör från Halmstad, som länge drivit Meretric som tillverkar spårbar utrustning. Han har tagit fram en nyckelknippa som han kallar för KeySeeker och den använder RFID-teknik istället för GSM.

Angående GSM skriver Johannes:

Angående GSM finns det ett antal stora problem. Dels tar den som sagt rätt mycket ström och måste laddas kanske var 10-20 dag, vilket många kommer se som ett jobbigt problem. Dels kommer produkten oundvikligen ta en del plats, trots att GSM moduler kan bli små som en tumnagel och 1mm tjock, så krävs kretskort och flertalet komponenter tillsammans med antenn och batteri. Jag tror inte sändaren blir mindre än en tändsticksask, och här tappar vi många kunder.

Den helt positionerbara nyckelknippan är alltså snart här. KeySeeker är väldigt nära, bra jobbat Johannes! Nu gäller det bara för teknikutvecklingen att komma ikapp lite till.

KeySeeker kommer att finnas på Teknikmagasinet och kosta 149 kronor (vilket låter som ett mycket bra pris).

Mer läsning:

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

5 kommentarer

  1. Riktigt kul att det blev något av det till slut. 149 kronor är nog ganska exakt det priset som gemene man skulle tycka det är värt också!

  2. Detta skulle jag behövt tidigare i veckan då jag letade efter bilnycklarna i flera timmar…

    Finns denna att köpa idag?

  3. Skaffade en från teknik magasinet, de säljer den för 150kr. Tappar alltid mina nycklar i jobbet men den här prylen hittar direkt!

Leave a Comment.