Lansera en utländsk tjänst i Sverige

En svensk variantEftersom jag ännu inte har fått några blommor av Superanton kommer jag att fortsätta spamma honom med affärsidéer. Ett enkelt sätt att komma på en affärsidé är att välja en välanvänd utländsk tjänst och sedan göra en nedbantad svensk mainstreamvariant av den tjänsten. Ett väldigt bra exempel på detta är svenska Bloggkoll som är en nedbantad variant av Google Reader. Ett annat exempel är Tjuvlyssnat.se som är en variant på en sida från New York.

Vi importerar hela tiden kultur, företeelser, produkter och tjänster från utlandet. Det går att tjäna pengar på att vara först med att importera något (kallas ibland även fint för att ”lansera” något nytt). Att importera internettjänster är ganska enkelt, orginalen går oftast att kopiera rakt av och skärmdumpar fungerar jättebra som tekniska specifikationer.

Några exempel på tjänster jag vill se en svensk variant på och som jag hoppas kommer att generera blommor till mig är Icanhascheezburger.com, Totallylookslike.com och Todoist.com.

Länkar: Bloggkoll.se, Tjuvlyssnat.se och intervju med personerna bakom.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

Leave a Comment.