Vecka 33

Tack vare bloggen Beta Alfa upptäckte jag Yahoos Fireeagle-projekt och tycker att den liknar väldigt väl min efterfrågade positionerings-plattform. Yahoo verka ha gått steget längre och har API åt andra hållet också. Dvs de låter utvecklare skriva program som uppdaterar gps-koordinaterna i databasen. I skrivande stund finns det två sådana program i deras lista över fireeagle-applikationer. Har du Nokia N95 kan du testa Simon Kings automatiska fireeagle-uppdaterare.

Jag har också upptäckt ett klockrent exempel på demokratisering av produktionsmedlen. Tjänsten, som är ett verktyg för att skapa animationer, heter Animasher och det var åter igen Beta Alfa som levererade den informationen.

Disruptive har översatt en lista med 10 orsaker till varför du inte är en lyckad entreprenör. Listan är skriven av Niel Patel och Niels blogg hamnade i min bloggkoll-lista. Efter att en god vän demonstrerade fördelarna med Google reader övergav jag dock svenska bloggkoll till förmån för Googles tjänst (som bättre passar mina behov).

Veckans roligaste tips är dock David Heinemeier Hanssons föreläsning The secret to making money online som jag upptäckte på Mikael Palmstedts blogg. Hemligheten enligt dansken är att skapa onlineapplikationer som underlättar och sparar tid för små till medelstora företag. Han kallar kundgruppen för Fortune five million (till skillnad mot fortune five hundred). Ta sedan betalt för applikationen. Jag är övertygad om att upplägget fungerar. Polyshop tillhörde fortune five million och jag betalade 21 euro per år för att använda mig av AuthSMTP. En tjänst jag förmodligen skulle hittat gratis ifall jag googlat några timmar till. För den obetydliga summan på 21 euro kunde jag göra något annat de timmarna istället.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

  1. Sen är det ju ”danskens” fel att alla ödslar sin tid på Rails iof ;). Men det här med att tjäna pengar på sin tjänst ”DIREKT” borde vara målet från dag ett och inte att bli uppköpta. Det gillar jag stenhårt.

    Använder också AuthSMTP :P, ett superexempel på att pris tillsammans med en tjänst som är enkel även ger möjligheter att lägga pengar på marknadsföring och uppnå räckvidd som dina gratiskonkurrenter bara kan drömma om.

  2. Palmik, jag har fortfarande inte fattat riktigt vad Ruby On Rails är för något men det är kul med ett företag som förespråkar något helt annat än det dom egentligen blivit kända för. Du har rätt i att man ska sikta på att tjäna pengar direkt. Det står överst på min kravlista för mitt nya företag.

    Skönt att höra att jag inte var ensam om AuthSMTP också. Då var det kanske inte så dumt att strunta i att googla några timmar till.

Leave a Comment.