UPS, tulldeklarationer och modebloggning

I helgen kunde man läsa på företagaren Dan Nilssons blogg om vad som hände när han upptäckte att UPS gjort fel i tulldeklarationen. Eftersom importören (i det här fallet Dan) är den som är ansvarig för att deklarationen är korrekt ringde han UPS för att reda ut saken. Som företagare blir man ofta av med tid och pengar på grund av andra personers misstag. Det är alltid lika tråkigt och irriterande men väldigt svårt att undvika. Extra tråkigt är dock de gånger den som orsakat problemet också är den som vill ha just dom pengarna. Så var det i fallet med Dan och UPS. Transportföretaget, som erkände att dom gjort fel, ville ha betalt för att rätta till felet. Ett klassiskt fall av LeverantörsBytesDags med andra ord.

Fel i tulldeklarationer är inte att leka med. Minns företagaren och mp3-försäljaren Jens of Sweden som anklagades för smuggelbrott och hotades med 6 års fängelse.

På Dans blogg kan du läsa mer om UPS. Förutom tulldeklarationer behandlar hans inlägg även designen av transportföretagets uniformer. Dan gör därmed verklighet av sitt tidigare löfte att börja modeblogga.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.