Att vara företagare är att vara bög

Linda Skugge, grundaren till bokförlaget Vulkan, har skrivit en artikel i svenskan vilken hon jämför att vara entreprenör med att vara homosexuell. Hon menar att utanförskapet man får som entreprenör i löneslaverianpassade Sverige är samma som man som homosexuell får i det heteroanpassade Sverige. I min familj och vänkrets finns det många företagare men jag kan ändå känna igen mig lite i hennes beskrivning. När mina kamrater med fast anställning pratar kompledighet, lönesamtal och planering av fyraveckorssemestrar har jag ibland svårt att hänga med i diskussionerna.

Eftersom jag tidigare fastställt att företagande är att vara brandman är dagens bild inspirerad av 90-talskultur då den var som bäst.

Vuxna män gör saker tillsammans

Länkar: Skugges artikel samt intervju med henne där hon berättar om sin senaste försäljning.

Läs vidare: Lämna in skattedeklarationerna i tid ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.