Sommaren är amatörernas årstid

Var god rör ej röretUnder sommaren tar proffsen ledigt och deras platser fylls av timanställda ungdomar. Inte alltid med bra resultat. För oss ökade antalet bortslarvade försändelser markant under sommaren. Eftersom vi hade vår ordinarie personal även under sommaren (och etikettskrivaren klarade av värmen) är jag övertygad om att orsaken var att de tillfälligt anställda brevbärarna inte hittade lika bra som de ordinarie (något som givetvis förnekades av Posten). Att sommaranställda inte har samma koll som ordinarie personal är tyvärr något som utnyttjas av personer vars hederlighet kan ifrågasättas. Sommartid ökade alltid mängden inkomna mystiska fakturor och konstigt formulerade erbjudanden från företag jag aldrig hört talas om. Breven var förmodligen avsedda att behandlas av någon sommaranställd på ekonomiavdelningen som inte kan skilja på en korrekt och en inkorrekt faktura. Som tur var hade jag aldrig semester utan kunde ta hand om fakturorna själv. Papperskorgen användes därför flitigt sommartid.

Mer läsning: Ny teknik om fakturabluffor. Privata affärer om fakturabluffar riktade mot domänägare. Bilden ovan är hämtad ifrån failblog.org. Slutligen rekommenderad läsning från Företagarna: checklista för hantering av bluffakturor.

Läs vidare: Att vara företagare är att vara bög ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

1 kommentarer

Leave a Comment.