Inget mer NoFollow

Nu har jag gjort som SEO-experten Simon Sundén och tagit bort nofollow från kommentatorfältet. Nu kommer sökmotorerna hitta även till kommentatorernas hemsidor. Läs gärna Simons förklaring till varför han tagit bort nofollow. Han har även sammanställt en lista med andra bloggar som gjort samma sak.

Förändringen genomförde jag utan att koda. Jag använde mig av Micheles NoFollow-plugin.

Uppdatering: Innan ni spammar, läs de nya reglerna.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

25 kommentarer

 1. Även jag hoppar på tåget. Bättre sent än aldrig och vore ju bra om den här trenden kan få en nytändning!

 2. Verkar det faktiskt som att fler har kommit igång igen. Bywire.se har just krivit en post om att han hoppar på tåget. Jag hoppas att det var mitt idoga kommenterade som låg bakom det.

 3. Har postat en lista på bloggar som ger dofollow i sina kommentarer men verkar som att denna blogg ger nofollow nu?

 4. Tack David, när jag bytte webbhotell och la till nytt tema missade jag att installera nofollow-pluginen. Det är nu åtgärdat. Så nu är det NoFollow igen 🙂 Tack för att du sa till.

 5. Hej nu är du inlagd i listan på min sida! (ursäkta tidigare ”keywordspam” i mina kommentarer, använder numera mitt korrekta namn).

 6. Håller med föregående talare. Hoppas fler hänger på trenden med dofollow. Jag har det på mina bloggar och trafiken & kommentarerna har ökat. Mina ”gäste” är mer nöjda och även jag! Keep up the good work!

 7. Jag fick igår sitta och radera 60 inlägg på en av mina bloggar. Kom från Thailand och var totalspam. Men jag får sällan spam.

 8. Broschyrställ, känns som du saknar något anti-spam plugin, jag rekommenderar Akismet då det tar bort mesta delen utav allt spam.

 9. Tycker detta är en bra trend som börjat visa sig. Det roliga här är att jag aldrig sett din blogg förut men såg den på sokmotoroptimering.nu i hans lista om nofollow bloggar — och nu har jag börjat följa din blogg, man kan verkligen få läsare/besökare på många sätt idag. 🙂 Keep rockin

 10. Bra initiativ! Det är inte lätt för nykomlingar inom affiliate och adsense att komma någon stans utan möjlighet att skapa länkkraft från andra bloggars kommentarfält.

 11. Jag håller med Fredrik, Det är ett riktigt bra initsiativ, jag såg också sin blogg via listan, Och nu hamnade den på RSS bevakning!

 12. Grymt. Även jag funderar på om det kanske kan ge lite extra kraft i kommentarerna om man gör dofollow. Jag hade dofollow på en amerikansk blogg innan men den blev sönderspammad, så får se. Akismet verkar en del spammare också ta sig förbi. 🙁

 13. Det skrämmande är att jag precis börjat greppa dofollow/nofollow-begreppet.. Någon som vet om det ger fördelar för en hemsida med ett rejält högre antal utlänkar också? Oftast talas det ju mest om inlänkarna, minst sagt..

Leave a Comment.