Nya regler angående NoFollow för kommentarerna

För ett tag sedan tog jag bort NoFollow på kommentarerna. Tanken var att jag ville vara snäll och ge lite länkkraft till de jag hade dialog med i kommentarerna på min blogg. Det hela var också ett test för att se om jag kunde få fler intressanta kommentarer.

Tyvärr har detta missbrukats av personer som bara är ute efter länkkraft. Affiliate-personer och SEO-människor har skrivit kommentarer endast för att de då får en länk. Det hade man kanske kunnat lista ut innan jag tog bort det, men det var värt ett försök.

Istället för intressanta kommentarer blev det istället tvärtom, färre intressanta kommentarer och mer spam i stil med ”schysst blogg mvh tandblekning”

Därför gäller nu nya regler här på min privata blogg. Reglerna är enkla: Jag bestämmer diktatoriskt vilka som får länk.

Det är inte svårt att följa reglerna. Jag kan ge en hint: Om ditt namn är en produkt är du spam och inte en person. Personer får länkar, inte produkter.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

8 kommentarer

  1. Ja, tror också jag är med på lite listor här och där. Just sokmotoroptimering.nu var nog lite självförvållat då jag själv tipsade om min blogg till den listan.
    Kanske inte det helt smartaste, så här i efterhand.

  2. Jsg har haft samma problem men under en låbg tid har. Jagspamklassat och skrikit hårt, det hsr dragit ned nivårrna märkbart.

    Jag tycker inte heller det finns ngn skyldighet stt publicera kommentarer, det är ju din blogg. du bestämmer. Trivs man inte här finns det fler platser på internet.

  3. Christian, bra idé, ska också börja spamklassa kommentarer. Nu satt jag och tog bort länkarna och det var ganska mödosamt. Bir spamklassningsvarianten i fortsättningen. =)

  4. Jag har märkt av en tydlig ökning på Innovatören.se senaste månaden vilket är ganska irriterande när man försöker vara snäll och ge något tillbaka. Å andra sidan förstår jag de som vill använda sitt nyckelord som ankartext. Det är en tuff fråga men likt dig så tar jag antingen bort länken eller spam-markerar beroende av kvalitén på kommentaren.

  5. Spam i alla dess former känns som en ständig kamp. Men lovvärt ni som ger det ett försök. Förstår att det innebär administrativt merjobb.

Leave a Comment.