Var öppen med dina behov till omgivningen

Öppen med sina behovPå grund av brist på förtroende hade jag precis hastigt avslutat en persons provanställning och stod helt utan tryckpersonal. Det var lite jobbigt och arbetsförmedlingen är inte särskilt snabba på att vaska fram bra kandidater (tog alltid minst 2 veckor). Det var fredag och mitt helgproblem skulle bli att hitta personal till måndagen. På fredagens förfest nämnde jag saken för en av mina polare innan vi övergick till att prata om motorcyklar och öl. Jag var trött och gick hem direkt från förfesten och följde inte med ut på krogen. Jag hade ju ett stort problem att lösa på lördagen. Jag hade ingen lust att ställa mig och trycka själv under den kommande veckan. På lördag morgon strax efter att jag ätit min frukost ringer kompisen upp och säger att han träffade sin flickväns lillebror på utestället. Han var driftig, hade precis kommit tillbaka från stan, behövde jobb och var intresserad. Jag fick hans telefonnummer och måndag morgon kom han och provtryckte. Det visade sig att han var kanonbra. Min kompis hade löst problemet åt mig medan jag sov.

Av detta lärde jag mig att om man är öppen med sina behov till omgivningen kan omgivningen ibland hjälpa till att tillgodose dem åt dig. Om man håller saker för sig själv får man ingen hjälp utan måste lösa allt själv.

Länktips: för dig som vill se fler exempel på kreativ behovsmarknadsföring.

Läs mer: Vem som är ansvarig vid fraktproblem ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

3 kommentarer

  1. Reflektion: att vara tydlig med sina önskningar gäller inte bara företagandet utan hela livet. Det man uttalar för andra, uttalar man också för sig själv, och då blir det på nåt sätt mer sant och på sikt måluppfyllande och självförverkligande. (Det är bland annat ett viktigt skäl till att man inte ska snacka skit om sig själv eller andra…) Alltså: säg vad du vill och din omgivning kommer att hjälpa dig förverkliga det. Men – rätt fort lär du dig också att sovra i vaduvillandet! Mamma uttryckte en gång att hon älskar grisar men inte kan ha några livs levande. Sen dess är hon överöst av grisfigurer, mjukisgrisar, grismuggar, grisservetter, gristavlor… kartongvis. Nu är det inte lika kul längre. Då är det dags att uttala en ny önskan som leder mer rätt.

  2. Kajo, det har du helt rätt i. Det gäller för det mesta. Ytterligare en sak är att man kanske inte ska prata om sina problem hela tiden. Gör man det är det lätt att man blir en människa som tar energi och inte ger energi (alltså en väldigt tråkig typ att umgås med).

Leave a Comment.