Håll produktionsytor rena från skräp

TryckerietVissa trycksaker levererades med ett plastskydd på tryckytan. Plasten, som skyddade mot repor i transporten, tog vi bort innan vi tryckte på produkten. Efter att man hade tryckt en massa klockor var det alltid gott om genomskinlig mjukplast vid värmepressen. För att skydda tröjor från smuts och bläckrester la vi alltid ett teflonpapper mellan tröja och värmepress när vi pressade tröjor. Mellan pressningarna låg teflonpappret till vänster om värmepressen. Ovanpå mjukplasten. Tyvärr blev teflonpappret statiskt laddat av allt pressande och en onsdag eftermiddag följde en mjukplastbit med in i värmepressen. Plasten värmdes permanent fast på bröstet på en vit munktröja. Plasten gick givetvis inte att få bort och vi fick slänga tröjan.

Jag lärde mig att man måste hålla rent på en produktionsyta. Skräp kan leta sig in där man inte vill att det ska vara. Det kan leda till produktionsstopp samt förstörda produkter och maskiner. Helt i onödan eftersom det är gratis att ha som rutin att slänga allt förbrukningsmaterial direkt efter att man använt det.

Bilden är från hur tryckeriavdelningen såg ut på slutet. Maskinerna är inplastade i en bur med övertryck i syfte att minska mängden damm. Textilhantering skapar ofantliga mängder damm vilket maskiner är allergiska mot. Klicka på bilden för större variant.

Läs vidare: Gör det lätt att göra rätt ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

Leave a Comment.