Ge när du kan

Ge när du kanI slutet av eran Polyshop hade vi lagt ut all tryckning på ett annat företag. En gång fick tryckeriet problem med personalbrist på grund av sjukdom. De hamnade efter tryckmässigt och ringde mig för att be om hjälp. Lyckligtvis var mitt schema ganska ledigt den veckan så jag kunde åka ut till tryckeriet och hjälpa till.

Några månader senare var det jag som behövde hjälp. Strul med kläd- och bläckleverantörer, som var mitt ansvar, hade gjort att tryckningen legat nere i en vecka. För att hålla vår utlovade leveranstid ställde tryckeriet upp och jobbade kväll och helg. Något jag är övertygad om att dom inte hade gjort ifall jag hade vägrat hjälpa dem tidigare.

Ett litet givande från min sida innebar ett stort mottagande senare. Jag lärde mig att det är en bra idé att vara givmild när tillfälle ges. Eftersom ingen är perfekt och ödets gudinna tycker om att djävlas med företagare är payback-tiden på en sådan investering kort. Du kommer att behöva hjälp förr eller senare.

Läs vidare: Få folk att tycka om dig ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

1 kommentarer

Leave a Comment.