Få folk att tycka om dig

Omtyckt killeJag har tidigare skrivit att företagande är att vara brandman. Ibland kunde jag dock inte släcka eldarna ensam. Jag var tvungen att ha hjälp. Lyckligtvis fanns det personer och företag i min omgivning som gärna hjälpte till, trots att de inte behövde. När man driver företag är man väldigt beroende av andra. Inget företag fungerar utan leverantörers, kunders, samarbetspartners, myndigheters och andra människors goda vilja. På fackspråk kallas dessa personer för företagets ”intressenter”. Se till att de här personerna tycker om dig. Om du är otrevlig minskar nämligen omgivningens vilja att hjälpa dig. Otrevliga människor vill folk inte umgås med.

Lyckligtvis är det enkelt som företagare att få folk att tycka om en. Kom i tid, gör ett bra jobb och var trevlig. Det räcker väldigt långt.

En annan vanlig social regel är att man vid företagsbesök alltid snackar skit i några minuter innan man sätter igång med affärerna. Notera det nästa gång ni besöker en kund eller har besök av en leverantör, ni kommer se att det stämmer.

Jag har valt att låta en bild på Barack Obama illustrera inlägget. Han har verkligen lyckats med att få folk att tycka om honom. Alla tycker om Barack Obama just nu. Till och med hans politiska motståndare.

Läs mer: En säljare är bara ute efter att sälja ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

Leave a Comment.