Använd begagnat och skräp

begagnade kontorsmöbler kan också vara snyggaNär man precis startat aktiebolag, har hundra tusen kronor på banken och ska öppna kontor, är det lätt att man köper en massa saker man tror att man behöver. Om man köper allting nytt försvinner pengarna fort från kontot. Vi gjorde inte det misstaget. Borden införskaffade vi begagnat på en sopstation och pärmar fick vi gratis av Eskilstuna kommuns återvinningsstation för kontorsmaterial. Dom hade containermycket med pärmar som skulle slängas. Jag hade även som vana att alltid slänga en blick i lådan för elektroniskt skräp varje gång jag gick ut med soporna hemma. Ofta hittade jag tp-sladdar och usb-kablar. Sladdar går alltid åt på ett expanderande kontor och vårt var inget undantag. En ny sladd kostar 50 kronor. En hittat sladd är alltså värd samma summa.

Summerade man ihop allt vi fann, fick och köpte begagnat sparade vi ungefär två månadslöner jämfört med att köpa allting nytt. Månadslöner är direkt översättbart i tid man har på sig att få företaget att gå med vinst. När du ska vända förlust till vinst är mer tid en bättre tillgång än nya möbler.

För den som vill läsa mer på ämnet har Disruptive ett intressant inlägg om relationen mellan låg burnrate och högre sannolikhet att lyckas.

De begagnade pärmarna fungerade precis lika bra som nya. Förutom att revisorn undrade varför det ibland stod ”socialstyrelsen maj 87” på baksidan av bokföringen.

Läs vidare: Bygg bort felkällor i produktionen ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

4 kommentarer

Leave a Comment.