Vad jag gör nu för tiden

När jag får frågan ”vad gör du nu för tiden” inser jag att jag varit väldigt dålig med att kommunicera vad jag håller på med. Nu råder jag bot på det med detta inlägg. Jag är fortfarande kvar på Malta och företaget som tar upp 100% av mitt professionella liv (vilken innebär nästan alla vakna timmar) är Content-företaget Sidekick Content.

Sidekickc-sign

Vi har till och med en skylt.

Jag drog igång det i början av 2013, i mitt vardagsrum på Malta. Sedan dess har vi växt till ca 25 personer. Majoriteten på ett kontor i Spinola Bay i St Julians och resten utspridda på olika platser i världen. Kombinationen Folk På Plats – Folk Remote är grym när det fungerar.

Vår Elevator Pitch:

Vi säljer SEO-vänlig text och översättningar till e-handlare, SEO-bolag, affiliates och casinon. Kort och gott alla som behöver synas bättre på sökmotorerna. Vi är specialiserade på de nordeuropeiska språken och är bra på att leverera volym.

Sidekick Kontor

Kontoret – med påbörjad julpyntning.

Gott om erfarenheter

Erfarenheterna från det här företaget har varit mest inom produktion, organisation och personal. Jag har lärt mig mycket om hur man ska (och absolut INTE ska) organisera en arbetsplats. Det har lett till följande blogginlägg:

Eftersom jag är mitt uppe i bygget är jag begränsad i hur mycket jag kan dela med mig. Om ni har tålamod kommer jag kanske skriva mer utelämnande blogginlägg om 10-20 år.

Sidekick Kontor

Vårt kontor just nu.

 

Annars är företagarlivet sig likt. Ena stunden står man på en fest och njuter av ledigheten. Sen ringer ens hyresvärd och måste man åka till kontoret och fixa en läcka och svabba ett golv.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.