Mitt senaste projekt, content.

Sedan några månader tillbaka driver jag en ny verksamhet. Namnet är Sidekickc och affärsidén är att tillhandahålla content, copywriting och översättningar åt SEO-företag, affiliates och e-butiker.

Vi har haft en snabb expansion, gått från noll till tre anställda på tre månader. Vi kommer att flytta in i ett nytt kontor i slutet av juni (med både konferensrum och havsutsikt). Har också byggt upp ett stort nätverk av frilansande skribenter på Malta. Vi kan därmed redan erbjuda texter på svenska, norska, engelska, tyska och polska. Fler språk kommer inom kort.

”Vad är content?” kan man då undra. Content är engelska och betyder ”innehåll”. Det handlar om innehåll på hemsidor. Det vill säga text. Det finns flera olika typer av textinnehåll.

Copywriting, handlar om att skriva välformulerad, säljande, text. Skribenten lägger ner mycket research och kärlek på att få texten perfekt. Här finns det ingen övre gräns för hur mycket du kan betala. Duktiga copywriters i London tar lätt 1500 kr i timmen (och kan lägga ner en vecka på ett säljbrev). Vi har visserligen en sådan copywriter i vårt nätverk men kan även erbjuda alternativ till en lägre kostnad.

Content, handlar också om att skriva korrekt text. Här behövs dock inte lika mycket research och kärlek som vid copywriting. Det kan till exempel handla om ett stort antal produktbeskrivningar som ska skapas utifrån faktablad över produktens prestanda. Det kan också handla om blogginlägg och nyhetsuppdateringar i SEO-syfte. Här är volym viktigt och priset är därför lägre än vid copywriting.

Översättningar, är just vad det låter som, översättningar från ett språk till ett annat. Att hitta folk som klarar av att översätta är svårt. Vi svenskar tror lätt att vi är kungar på svenska men att skriva på ett annat språk än sitt modersmål är svårt. De flesta tolkar och översättare jobbar bara mot sitt eget modersmål. Lyckligtvis är Malta en ö fylld med folk av alla möjliga olika korsbefruktningar av nationaliteter.

För den som behöver bra content till ett bra pris finns nu alltså Sidekickc. Kolla gärna in vår prislista.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

4 kommentarer

  1. Tack Martin!
    Många företag är hemliga med vad de fakturerar men vi ligger ganska jämnt med de flesta. Så ja, det verkar vara någon slags branschstandard. 🙂

    Jonas: Du har mail 🙂

Leave a Comment.