Vecka 5

Veckans första bloggtips har jag tipsat om tidigare. Simon Sundéns blogg. Jobbar du med internetmarknadsföring är det ett måste. Under veckan har han bland annat skrivit varför Pusha är underskattat och titeln, som innehåller orden ”del 1”, hintar att det kommer fler bra tips.

Ett annat tips är Mattias Järnhäll som har hittat två riktigt bra filmer om presentationsteknik. Rekommenderas starkt. Death by Powerpoint.

Ibland kan jag snöa in mig lite i nördhumor. En favoritblogg är The daily WTF som brukar ha roliga historier från arbetsplatser inom IT. Ofta handlar det om okunniga kunder som gör det svårt för supportavdelningen. Mina favoriter är: The network batch virus, Almost any key och Special delivery.

En berättelse på samma tema, ej publicerad TDWTF, heter The case of the 500-mile email och är mycket rolig. Den utspelar sig på ett universitet där institutionen för statistik fastslagit att deras e-post har en begränsad räckvidd på 500 Miles. De ringer universitets tekniker och det här är hans saga.

En annan rolig blogg med proffshumor är Photoshop Disasters. En blogg som måste ligga i din RSS-läsare om du jobbar med Photoshop.

Slutligen en bild på en bil som saknas i bilregistret.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

2 kommentarer

Leave a Comment.