Företagspaket levereras inte till hemadresser

När jag startade mitt postorderföretag hade jag ingen aning om hur Posten arbetade. På tre år blev jag postexpert genom att begå många obekväma och kostsamma misstag. Något av det första jag lärde mig var att Posten inte leverar företagspaket till hemadresser.

En månad efter vi hade startat företaget skulle de första maskinerna levereras. Vår lokal var fortfarande min studentlägenhet så för att vara säker på att det skulle komma fram angav jag mottagare ”Tore Friskopp” istället för ”Polyshop AB”. Det var dock ett misstag, istället för maskiner kom det en lapp med texten ”Du kan hämta din försändelse på Postens företagscenter”. Posten förklarade att de inte kör ut om de misstänker att det är en hemadress.

Eftersom jag bara hade cykel var jag tvungen att hyra en bil för att hämta maskinerna. Misstaget att skriva min egen adress kostade mig 300 kronor och en eftermiddag.

Om du driver ditt företag hemifrån, se till att leverantören skriver företagsnamnet på försändelsen. Se också till att Posten lätt hittar till din bostad. Att skriva företagsnamnet på brevlådan är gratis och kan spara dig tid och pengar.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

Leave a Comment.