Vecka 30, pride och prostitution

Gothbarbie firar Pride och har en debatt mellan Alexander Bard och Gudrun Schyman från Tv4. Debatten handlar om sexköpslagen som Bard vill förändra. Som sexsäljare är han emot lagen som han tycker är för grov. Han har gärna en lag som förbjuder sexköp av folk i beroendeställning. Dock vill han inte ha en lag som förbjuder frivilliga överenskommelser och han vill att politikerna ska hålla sig borta från sovrummet. Gudrun däremot har inget emot att förbjuda frivilliga överenskommelser (”de är ju aldrig frivilliga”) och har inget emot att bestämma vad folk får och inte får göra i sovrummet.

RFSL har släppt en rapport där de undersöker sexköp mellan homosexuella män. Av undersökningen framgår att 4% av män som har sex men män har sålt sex. Läs Magnus Brahns utdrag ur rapporten för att få en annan bild av sexköp än den som förmedlas i media. Sexarbetares förbund, Rose Alliance, verkar teama ihop sig med RFSL nu. Ska bli intressant att se en showdown mellan RFSL och statsfeminismen. 2011 ska Rose Alliance tydligen vara med på Pride (enligt Bard i debatten ovan). Då ska vi se om Gudrun vågar sig dit.

Camilla Lindberg, den enda borgerliga politiker som röstade mot FRA-lagen, har låtit en prostituerad gästblogga på sin blogg. Intressant läsning.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.