Vecka 21

Jag är ganska dålig på att länka till sådant jag tycker är intressant. För att råda bot på det tänker jag börja med veckans bloggroll. Det intressantaste jag läst under veckan som gått.

Mikael Palmstedt berättar om en trafikanstormning tack vare ett snyggt t-shirtmotiv i hans nya t-shirtsatsning, butiken Bytelove. Snygga t-shirtmotiv ligger mig varmt om hjärtat och detta var ett motiv som prickade in alla egenskaper på ett bra tryck (Snyggt, Coolt och Humoristiskt för den insatte).

Peter Dahlgren på Backend Media listar de 4 värsta webbdesignsynderna just nu enligt honom själv. Nummer 4 på listan är orsaken till att jag kategoriskt undviker länkar som leder till Myspace-sidor.

Bahnhof-grundaren och skribenten Oscar Swartz bevisar att Thomas Bodström är kristen och driver en moralisk agenda baserad på sin religiösa övertygelse. Därav Bodströms försök att censurera internet.

Disruptives Christian berättar om erfarenheter av hans lansering av Mjukvara.se. Något jag kommer skriva lite mer om nästa vecka.

Inte bara de sportintresserade ser fram emot EM i fotboll i sommar. Även t-shirtförsäljaren (nåja) Torsten Jansson på New Wave Group ser fram emot att gräva guld i form av försäljning av supporterplagg. Driver ni t-shirtbutik kan det med andra ord vara en bra idé att ta in kyckling-gula tröjor i sortimentet.

Dan har varit väldigt aktiv med sin blogg denna vecka. Intressantast är helt klart hans dokusåpasatsning, En dag med Dan. En berättelse om hur en typisk dag ser ut för en entreprenör.

Ett inlägg som har en månad på nacken men ändå är läsvärt är SuperAntons beskrivning av viral- och retention loops. Vill ni se hur det fungerar i praktiken föreslår jag ett besök på Istheshit.net.

Slutligen har DN publicerat en intressant intervju med Niklas Zennström i vilket han bland annat talar om hur lite han tjänade på Kazaa.

För att ta reda på vilken vecka det var använde jag mig av den extremt användarvänliga tjänsten vecka.nu. Av sidan får man intrycket att ett företag med namnet Paregos ligger bakom tjänsten. Jag är inte helt säker men jag misstänker att dom även ligger bakom den minst lika användarvänliga men lite mer funktionsrika E-tjänsten datum.nu.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

Leave a Comment.