24hbcv2, inte likadant som förra gången?

Det roligaste hittills i år har utan tvekan varit 24hbc. Därför tvekade vi inte en sekund när vi fick beskedet att ett nytt skulle arrangeras. Vi anmälde oss direkt till evenemanget som kommer att vara i slutet av oktober. Den här gången känns dock upplägget lite annorlunda. Förra gången var det improviserat av vår käre Ted Valentin, den här gången är det ”Stockholm School of Entrepreneurship” (SSES) som står som arrangörer. De skriver på den officiella hemsidan att Ted ska vara med som konsult för att se till att 24hbc behåller den goda andan från förra gången. Deras beskrivning av syftet med 24hbc är lite annorlunda än förra gången.

Syftet 24hbcv2:

The purpose of this event is to allow innovative people to be creative and dare to jump! I think most of us have a dream to some day try something new, but find it hard to get around to that day. By participating in the 24 Hour Business Camp, you get a set date to kick off that dream.

Jämför det med syftet med förra evenemanget:

The goal of the 24 hour business camp is to have fun, meet other entrepreneurs, test our creative limits, and inspire other people to build their own start-ups.

Förra gången skulle 100 kaxiga superkreativa entreprenörer inspirera andra att skita i finanskriser, starta företag och ha kul som vi. Den här gången ska vi åka till Yasuragi för att lära oss att våga. Den formuleringen känns verkligen inte lika inspirerande.

För er som inte var på förra evenemanget eller inte förstår vad jag menar, titta på följande klipp:

Citatet ”Ibland kommer det en tid i en persons liv, då man ställer sig frågan, ska jag chilla framför TVn, eller ska jag förändra världen?” är väldigt talande för hur jag upplevde stämningen. Kaxigt, optimistiskt och en känsla av att vi kunde göra precis vad vi ville om vi bara bestämde oss för det.

Jag är dock inte orolig över att stämningen kommer att vara samma även denna gång. Stämningen skapades nämligen av några av Sveriges mest kreativa, affärsinriktade och driftiga entreprenörer, dvs deltagarna. Är deltagarlistan hälften så bra som förra gången kommer evenemanget fortfarande att bli kanonbra. Teds konsultande kommer nog snarare gå ut på att förklara för SSES vad som händer än att se till att det faktiskt sker.

Ses där!

Mer läsning:

Christian Davén ska till 24hbcv2 och tänker konkurrera ut Facebook. Däremot kommer inte Karin Adelsköld men uppmanar andra tjejer att åka.
SSES har en kurs som heter ”Execution” på 7,5 HP. Lite mer än 24 timmar. Jag vet inte om man kan bli entreprenör genom att gå i skolan. Men Ted är tydligen alumn därifrån så något måste de ju göra rätt.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

6 kommentarer

 1. Hej Tore! Grymt att du kommer!

  Håller med om att den där formuleringen hade kunnat vara lite mer kaxig – och jag skäms lite, för Marie på SSES dubbelkollade faktiskt alla texter med mig innan. Well well.

  Samtidigt känns det lite larvigt att sitta och lägga sig i deras formuleringar i detalj. Jag tycker att det är extremt trevligt av dem att de tar på sig att organisera hela arrangemanget, och de kommer att vara extremt lyhörda för att lägga upp det precis så vi vill ha det.

  SSES riktar vanligtvis in sig mot högskolestudenter, så den där texten ska nog mest ses som riktad till dessa, och inte till oss gamla rävar. 🙂

 2. KJ, inte för mig kanske men för resten av gänget var det easy peasy 🙂 Jag våndades nån dag över att det krockade med vår planerade surfsemester.

  Ted, jo, jag funderade flera gånger innan jag valde att publicera jämförelsen. Vill inte vara en bitterfitta som bara ser det negativa i saker. Tycker det är extremt kul att det görs en gång till och bra att en organisation kan dra i det så du slipper.

  Anledningen till att jag ändå valde att publicera var för att det är inflation i entreprenörevents riktade mot högskolestudenter ”som vill våga”. Är ju fortfarande i studentvärlden och blir dagligen bombarderad med reklam för sånt. Såna evenemang är säkert jättebra men jag gillade att 24hbc var mer riktad mot folk som redan var i branschen.
  Så det är skönt att höra att dom kommer vara lyhörda och låta eventet vara fritt. Det var det jag gillade med förra 🙂

Leave a Comment.