Vecka 4

Datingsajten OKCupid har gjort en grundlig undersökning av vilka typer av profilbilder som fungerar bäst. De har klassifierat ett stort antal bilder och sen kollat hur pass framgångsrik respektive bildinnehavare är. Bra exempel på intressant datamining.

Marcus Zacco har gjort en mycket bra film om hur man säljer med känslor (bläddra ner en bit). Presentationen är välgjord och rekommenderas.

Jag har upptäckt bloggen ”Dagens goda nyhet” som varje dag presenterar en god nyhet, ofta i form av statistik. Man blir på betydligt bättre humör av att läsa den bloggen än att läsa en dagstidning. Idag kunde man läsa att risken att insjukna i difteri minskade med 97 procent mellan 1980 och 2007, enligt WHO.

DNs medieblogg levererar nyheten att MTG lägger ner Playahead. 2007 köpte de sajten för 102 miljoner kronor. Sen dess har den gått från 600 000 besökare i veckan till 200 000, tydligen en tillräckligt låg siffra för att dra ur kontakten. Tack Anton för tipset!

Slutligen, bloggen ignore the code har skrivit varför realism i UI-design ska undvikas. Ett mycket läsvärt tips från Hjalmar.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

2 kommentarer

Leave a Comment.