Vad Kenza tjänar på annonser

Superbloggerskan Kenza har fått nog om diskussioner på sajter om hur mycket/lite hon tjänar och lägger nu korten på bordet. På sin blogg har hon lagt upp en skärmbild av vad hon tjänade på annonser från Tailsweep september månad (med kaxiga titeln ”Suck on this”).

Att fakturera: 213 927 kronor

Det är ingen dålig månadsintäkt. Way to go Kenza!

När det gäller att tjäna pengar på att blogga ligger tjejerna ljusår före oss killar. Den enda mannen jag känner till som lever på att blogga är Tommy K Johansson och jag tror inte han tjänar 200 papp i månaden.

Vad finns det fler för killar som kan leva på att blogga? Finns dom över huvud taget??

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

11 kommentarer

 1. Oj oj det var ju inte alls några dåliga siffror. Vet att de tjänar en del men absolut inte så mycket. Man får väl bara säga grattis till henne.

  Fast det är ju sant, skulle jag haft annonser på min blogg kanske jag kommit upp i liknande siffror. 😉

 2. Grymt imponerande! 🙂 Skulle dock gärna se utdrag från andra månader än hösten, som är de stora annonsmånaderna. Jag känner till svenska manliga bloggare som också drar in väldigt mycket, men jag tänker inte namedropa om de inte vill synas. Själv ligger jag inte på dessa nivåer, nej.

 3. Tommy, intressant, så det finns alltså killar som tjänar pengar också (förutom du).
  Även om de andra månaderna kanske inte är exakt 213 000 så är jag mäkta imponerad av Kenza. Förutom bloggen har hon ju en massa andra projekt som hon förmodligen tjänar pengar på också.

 4. Kollade in på kenzas blogg idag. Om nu de siffrorna hon visar upp stämmer. Hur tänker då de däcktillverkare som annonserar hos henne idag när de betalar sådana summor för reklam mot helt fel målgrupp (gissar att kenzas läsare inte är så intresserade av varken vinterdäck eller häftiga fälgar)?

  Jag är skeptisk.

 5. Erik, vad är du skeptisk mot, att Kenza tjänar så mycket eller att annonsörerna slösar bort sina pengar?

  Det tidigare tror jag är sant och det senare är ju alltid problem vid annonsering. Du vet ju i princip aldrig att du får tillbaka pengarna vid all annan typ av annonsering än Affiliate-annonsering. Jag skulle, som du, också vara skeptisk till att annonsera för vinterdäck och häftiga fälgar på en blogg med mest småflickor som läsare 🙂 Sen finns det ju massor som behöver annonsera mot småflickor, för dom är nog Kenzas blogg ett bra ställe att annonsera på.

 6. Jag är skeptisk mot han som säljer däck. Hon tjänar säkert sådana pengar på bloggen. Med hundratusentalas småflickor som slaviskt läser och tar åt sig allt hon skriver så vore allt annat konstigt. Jag tycker mest att hon borde kunna tjäna mer, så svårt kan det ju inte vara att nischa reklamen lite mer korrekt.

  Aja, nu ska vi ut och vandra. Syns ikväll!

Leave a Comment.