Wikileaks-spam på bloggen?

Ingen har väl undgått de senaste veckornas massiva rapportering kring wikileaks och innehållet i deras senaste bidrag till den fria informationen. Mycket intressant har kommit fram.

Just nu försöker USA och andra regeringar att stänga ner wikileaks och det fria informationsflödet. Storföretag som Paypal, Visa och Amazon har redan böjt ner sig för påtryckningar. Lyckligtvis finns det fortfarande klassiska banköverföringar och torrent-teknik med vars hjälp Wikileaks kan fortsätta sprida information.

Igår fick jag följande kommentar på ett blogginlägg:

Eftersom min blogg är på svenska betraktar jag alla kommentarer på engelska. Blev dock väldigt förvånad över denna av två skäl:

  1. Den tog sig igenom Akismet
  2. Den försöker inte sälja penisförlängare, wow-guld eller viagra.

Vad det är den försöker säga har jag inte riktigt kommit underfund med. Är den För eller Emot Wikileaks? Vem är den fejkade demokratin?

Nån annan som också fått liknande kommentarer på sina bloggar?

Mer läsning: DN om hotet mot det fria nätet och att goda diplomatiska förbindelser inte är mediernas uppgift.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

  1. Inget liknande här, men däremot är jag fascinerad över hur otroligt mycket spamlänkar som postas till domäner som inte existerar. Det ser närmast ut som om man testar automatiska system med bara junk för att se om/hur det funkar.

Leave a Comment.