Det går bra för våra kunder

De fem största kunderna hos oss har sedan förra och senaste bokslutet (tillgängliga på Allabolag.se) ökat sin omsättning med i snitt 76%. Och de har gjort det samtidigt som de gått med vinst. Deras vinstmarginal är i snitt 14%. Att behålla vinstmarginalerna samtidigt som man nästan fördubblar sin omsättning är en bedrift. Bra jobbat!

Och ja, omsättningsökningen korrelerar strikt med hur mycket de beställer av oss. Av de fem största kunderna ökar det mest (omsättnings- och vinstmässigt) för de som beställer mest. Kul tycker vi!

positive-graf

Att det går bra för våra kunder har givetvis flera orsaker. Företagen arbetar inom E-handel, sökmotoroptimering och internetmarknadsföring, branscher som har kraftig tillväxt. Att de expanderar gör att behovet av text ökar och det är förmodligen en orsak till att de beställer mycket. Jag hoppas också att outsourcing av textproduktion gör att de kan fokusera mer på sälj och kärnverksamhet.

Flera orsaker alltså men det roligaste med statistiken är att se hur våra kunder gör många saker rätt. Du måste vara skicklig företagare för att växa 76% samtidigt som du behåller vinstmarginalen. Att skickliga företag väljer att beställa av oss är givetvis superkul.

Vill du också expandera och nå ut till nya marknader, låt oss skriv texten och göra översättningarna. 

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.