HTC Legend sms-problem efter senaste uppdateringen och hur du löser det

Senaste uppdateringen av HTC Legend, programvarunummer 2.05.405.2 som kom 28/7, gjorde att SMS i inkorgen sorterades åt andra hållet. Dvs visade det äldsta först. För att se det senaste SMSet, det du precis fick, är du tvungen att bläddra förbi alla gamla. Med fler än 400 SMS sparade från flickvännen blev det en hel del bläddrande. I mina ögon är det en bugg som säkert komma rättas till i nästa uppdatering.

Om du, som jag, inte vill vänta på nästa uppdatering kan du lösa problemet själv:Installera SMS-programmet Handcent (obs, inte Handsent eller Handscent utan HandCent). Programmet är bra och används redan av många av andra anledningar. Snyggare konversationer och möjligheten till ”snabbsvar”. Senaste sms’et dyker upp direkt på skärmen. Du behöver alltså inte gå in i sms-programmet för att läsa det. Sparar 3 klick åt mig vilket gör mitt liv betydligt bättre =) Handcent finns på Market.

Det gamla programmet ”Meddelanden” fortsätter att arbeta även efter att du installerat Handcent. Det kan alltså vara en bra idé att stänga av meddelandesignalen i det programmet. Annars kommer du få två ”pling” för varje sms (ett från Handcent och ett från ”Meddelanden”). Du stänger av det genom att gå in i programmet (”Meddelanden”), klicka på meny-knappen, klicka på inställningar, bläddra ner och avmarkera ”mottaget meddelanden (Visa meddelande i statusfältet när meddelanden tas emot)”. Gör du det kommer du bara få ett pling, från Handcent SMS.

Vissa har rapporterat om problem med Wifin efter uppdatering till 2.05.405.2, jag har dock inte märkt det problemet själv.

Uppdateringen ska förbättra prestandan, batteritiden och multitouch i google maps. Nu kan man alltså äntligen zooma på kartan som man zoomar i alla andra program. Intuitivt och bra.

Har förresten precis beställt ett repskydd till HTC Legend från Droidstuff. Nu väntar jag bara på att dom ska få in lite fler reseladdare som jag kan ha på min jordenruntresa.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

6 kommentarer

 1. Tack så mycket för tipset Tore, har länge stört mig på denna bugg.

  Vad som skrämmer mig med programmet HandCent och i princip alla andra program på market är att de alla verkar vara så integriteskränkande.
  Innan man installer dem får man varning om att de kommer att komma åt ens samtal, personuppgifter, diverse viktiga inställningar och en massa andra uppgifter som man undrar om det verkligen behövs för programet.

  Finns det ingen app som skyddar ens personliga integritet?

 2. Tack!

  Ja, man blir lätt lite rädd över alla varningar som blixtrar förbi när man installerar saker. Jag brukar tänka ”behöver programmet det här” och ofta är det ju tyvärr så. SMS-programmet behöver ju tex ha tag på kontaktlistan och skickade sms för att över huvud taget fungera. Jag betraktar min HTC lite som en dator. Varje program jag installerar på datorn får ju faktiskt tillgång till ALLT på datorn. Utan några varningar. Nu stör man sig lite på android-apparna för att dom varnar 🙂

  Sen finns det ju program som verkar vilja ha koll på lite väl mycket. Om jag inte känner att jag litar på dem så installerar jag dem inte.

  Angående skydd så är WaveSecure ganska bra. Skyddar om telefonen blir snodd.

 3. Hej Tore, har inte tänkt på det du säger att programmen i datorn faktiskt har tillgång till allt.

  Kanske är det så att man blir uppskrämd av htc markets noggranna redovisning men att det egetligen inte är någon större fara.

  Man kan till och med se det på så vis att det är bara bra, att de är så detaljerade.

  Du verkar vara kunnig htc användare så jag ska passa på att fråga om någonting annat.
  Vet du hur man nollställer eller avinstallerar facebook på legend?
  Har letat i användarhandboken och vad jag förstår kan man bara avinstallera program som man själv har installerat på Market.
  Alltså de program som kom förinstallerade vid mobilköpet går ej att avinstallera (inte med stöd av tillverkaren i alla fall).

  Har avslutat mitt konto på facebook (vanliga internetsidan) men till min förfäran lever min kompislista kvar i mobilversionen.
  Sen så får jag ständiga irriterande felmeddelanden då min legend då mobilversionen av fecebook fortfarende är aktiv och söker efter uppdateringar (nya meddelande och dylikt) men inte får kontakt med mitt konto (då det är avslutat).

  Alltså hade det varit väldigt skönt att kunna nollställa eller avinstallera facebook även på mobilen.

  Ha det bäst och tack för WaveSecure-tipset!
  Sebastian

 4. Hej igen, tack Tore ännu en gång för tipset. Ringde htc och efter en stunds letande i menyer (supporten gav mig anvisningar för engelsk menyuppsättning och jag har dem på svenska) hittade jag äntligen fram och kunde nollställa facebook-kontot.
  Nu slipper jag felmeddelanden.
  Tyvärr är jag helt snurrig efter alla turer så jag kan inte återge hur det gick till men det går att göra i alla fall.
  Till dem som upplever liknande problem kan jag rekomendera att ringa supporten, jag med.

  Hej!

Leave a Comment.