Amazon Kindle Paperwhite

Första gången jag såg en Kindle var för tre år sedan. Redan då var ha-begäret stort. Nu har jag äntligen gått och köpt en. Det blev en Amazon Kindle Paperwhite.Till skillnad från tidigare modeller har den här bakgrundsbelysning. Den kommer med wifi och touchskärm.

Har haft den i en vecka nu och kan varmt rekommendera den. Den är smidig, lätt och lever upp till mottot ”it just works” (vilket min Mac inte gör). Den börjar med att uppdatera mjukvaran, sen är man igång.

Kindle kommer förinställd med ens Amazon-login. Att köpa nya böcker är alltså extremt enkelt och smidigt. Första boken jag köpte var The Entrepreneurs Guide to Customer Development. En bok jag redan läst men vill ha tillgång till i referenssyfte. Det är en bok som man med fördel återkommer till.

Jag valde att köpa en Kindle framför en Ipad eftersom jag ville ha en pryl helt dedikerad till läsning. Vill inte bli störd av intressanta appar, mailnotifieringar, www.jackpotcity.org/sv, facebook och intressanta hemsidor. När jag ligger under täcket med en bok framför mig vill jag att det bara ska vara en bok framför mig.

Med andra ord: Rekommenderas starkt.

 

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

  1. Köpte också en i somras och håller med helt. Begränsningen till enbart läsning är storheten, och det känns inte som att man hellre skulle vilja haft en fysisk bok, det här är ett fullgott substitut, eller t.o.m. ett snäpp vassare.

Leave a Comment.