Vecka 36, mjukvarupatent, kartmakare och it-bubbelyrken

Företagaren Björn har skrivit om sina erfarenheter av banklån. Hans tips är att man måste få bankerna att tycka om en. Jag kan inte annat än hålla med. Banker tycker om en när man kan visa upp positiva siffror. Prata med dem då. 

Grafikern Mathias Amnell har skrivit en lista med Topp-10 saker du hoppas att din kund aldrig säger. Kul läsning för varje ensamföretagare.

Något som blir mer och mer klart är att mjukvarupatent snarare handlar om att vrida och vända på juridiska termer än att verkligen uppfinna något nytt. Microsoft tar guldmedalj i juridiskt nonsensspråk när dom lyckas med konststycket att ta patent på page up-page down.

Några som ofta försvinner i piratkopieringsdebatten är de små mjukvaruutvecklarna. Oftast hör man de stora film- och skivbolagens propaganda och eftersom ingen tycker synd om den är det ingen som lyssnar. En liten spelutvecklare som tröttnat på piratkopieringen av hans spel gjorde något annorlunda och frågade piraterna varför dom inte betalade för hans spel. Svaren han fick kan du läsa på sidan Talking to pirates. Det är intressant. Tipset kom från Opassande som snappat upp det hos Sydsvenskan

Webbtrender ar intervjuat kartmakaren Ted Valentin via Skype. Det var intressant att höra om Teds tankar. Lyssna på intervjun här.

Sista intressanta tipset är Poppe på disruptives berättelse om vad han gjorde under it-bubblan.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

1 kommentarer

Leave a Comment.