Världen belönar produktivitet före genialitet

Har ett citat i huvudet, som jag glömt var det kommer ifrån: ”Världen belönar inte genialitet, världen belönar produktivitet”.

Jag tänker på det när jag ser den här bilden:

(Tack för tipset Andreas).

Jag känner själv igen mig i damen i sista rutan. När man driver företag är det väldigt lätt att fastna i att hoppas att någon ska ringa. När telefonen ringer är det jättespännande, tills man inser att de enda som ringer är säljare. Snart inser man att man själv måste ringa för att få något sålt (först då kommer framgångarna).

Världen belönar produktivitet mer än genialitet men det betyder inte att du kan bli rik på att göra korkade grejer. Det betyder att du ska lägga mer tid på att producera än att fundera på vad det är du ska producera. Då kommer världen att belöna dig.

  • Istället för att fundera på om det behövs en till tjänst som tipsar om filmer; skapa en sida om filmtips.
  • Istället för att fundera på om man kan tjäna pengar på att skriva om kladdkakor; skapa en blogg med recept på kladdkaka.
  • Istället för att bara sitta och spela; starta en blogg om Angry Birds.
  • Istället för att titta på medan andra dropshippar; starta en butik med kontorsmaterial.
  • Istället för att gräma dig över att alla andra var före; starta föräljning av namnband.

Personerna som startat sidorna ovan kommer kanske inte bli Gates-rika på dem. De kommer dock tjäna betydligt mer pengar än om de bara funderat på att starta dem.

Mer läsning:
Telefonen är entreprenörens bäste vän

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.