Nästa projekt, Paradise Business Camp

Veckan innan jag åkte till Malta var jag på den första entreprenörsTweetupen som anordnades av Disruptive. Efter Tweetupen var vi flera som skulle åt samma håll så vi slog följe med varandra. Under den kvarten vi gick mot Odenplan insåg vi att vi hade något gemensamt. Vi ville alla jobba från något varmt ställe samtidigt som vi ville ha arbetskamrater med oss. Istället för att ta avsked vid Odenplan beslöt vi oss för att ta en öl för att se om vi kunde göra något åt saken. Över en öl på närmaste restaurang började vi spåna fram idéer. Vi bestämde oss för att ta reda på om det gick att samla tillräckligt många entreprenörer för att hyra ett hus på ett varmt ställe och arbeta därifrån.

Den ursprungliga idén var Christoffer Björkwalls, mannen som jobbade ensam från Bali (och bloggade om det på uppdig.nu). Idén till arbetsnamnet för projektet, Paradise Business Camp, kom från Jens Jakob.

Idén går ut på samla ett gäng entreprenörer och hyra ett hus i ett paradisland ihop. Bali, Thailand eller någon annanstans där det är varmt och billigt. Om man inte kan vara där i fyra månader, som jag och Christoffer kommer att vara, kanske man kan komma en månad eller bara två veckor och arbeta. Tanken är dock att man ska arbeta. Det ska inte vara en semester.

Fokus ska ligga på arbete och nätverkande.

Vi tänkte slänga upp en snabb wordpress-sida för att se om det kan finnas intresse för projektet. Vi kommer också att försöka värva folk på forum och dylikt.

Bilden ovan är från Malta. Om ni vill ha det lika najs som jag har det just nu har ni nu chansen.

Vad tror ni? Är detta en bra idé? Går det att hitta 10-20 företagare som skulle vilja jobba från ett varm land?

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

18 kommentarer

 1. Kör en liten startup från Malta. Sitter på ett skitigt, men billigt ”kontorshotell” en bit från Sliema. Finns ett par kontorsrum lediga. Hade varit kul med fler entreprenörer.

  Hör av dig per mail om du är intresserad. Och välkommen till Malta förresten.

 2. Vi är många som drömmer om att arbeta från ett varmare land men ändå behålla kontakten. Det som hindrar mig är barn i skolåldern, annars hade jag varit intresserad, särskilt från oktober till februari.

  Jag tror inte att det blir svårt att dra ihop tillräckligt många.

 3. Ett alternativ, som är lite dyrare, är ju att hyra ett hus ihop i ett lite mer entreprenöriellt klimat. T.ex. Silicon Valley. Är antagligen nästa steg sen när era businesses börjat gå riktigt fint 🙂

  Men annars är det en grym idé. Att hyra ett hus i Thailand går ju inte på mer än 5-15k/månaden för ett stort, med internet, och att leva är ju billigt också. Att ta sig dit lite värre, men det går oftast för runt 5-6k iaf.

  Kör hårt!

 4. Låter riktigt grymt tycker jag.

  För min del skulle det inte bli några 4 månader, men däremot skulle 2 veckor absolut kunna vara intressant.

  Stämmer in i Antons kör hårt!

 5. Har också haft lite i samma tankar! Vore kanon om det fanns något ställe man kunde åka till och härarbeta lite då och då. Ibland 2 veckor ibland 2 månader eller kanske 5, beroende på hur sina affärer ser ut för tillfället.

  Tror inte det är några problem att hitta 10-20 pers.

 6. För de som har barn kan man ju välja t ex Palma de Mallorca med svensk skola eller (kanske mindre glamorösa) Fuengirola i Spanien med en stor svensk skola. Jag har testat och det funkar fint i ett halvår edy.

 7. Bästa idén jag hört på mycket lång tid! Ifall omkostnaderna kan hållas små och internet snabbt kan ni definitivt räkna med mig!

  @SJ hur är internet på företagshotellet där du sitter?

 8. Låter mycket intressant. Jag kan absolut tänka mig att vara med på PBC en månad. Skulle dock vara ÄNNU mer intressant att ta det i närheten av LA eller Silicon Valley som Anton föreslog. Då skulle jag nog inte ens tveka 🙂 I Thailand har jag vart 2 gånger och 1 gång på Bali.

 9. Jag tycker också det låter spännande, men för egen del kan det nog bara vara för kortare perioder. Som klimatvän förespråkar jag någonstans som det inte är så långt att flyga till, eller kanske till och med något ställe man kan åka tåg till? Spanien, Frankrike eller Italien? Eller nån cool stad på ännu närmare håll, typ Berlin… Fast då kan man ju i och för sig använda sig av andra globala kontorshotell som t.ex. http://the-hub.net

  Ett annat alternativ är att ha nån schysst stor gård eller något hus i närheten av Stockholm, som man kan åka till för ännu kortare perioder, om man skulle behöva komma iväg för att få lite arbetsro. Då är öppen spis och närhet till skog ett krav dock. 🙂

 10. Va roligt att ni gillade idén!
  Kim, Per, Joel, Jenny, Stefan, skriver jag upp direkt!
  Carl, du ska med, så enkelt är det. Du behöver inte vara med alla 4 månader men en månad kan du. Petra kan komma och hälsa på i halvtid så blir inte saknaden så stor 🙂

  SJ, va roligt! Mitt nummer är 99566145, skicka ett mess så får vi hooka upp någon dag!

  Kul att så många gillade idén! Har ni några bra idéer på hur man får fler intresserade? Hur vi hittar fler som vill följa med?

 11. Servus!

  Beroende på var när och hur är jag också grymt sugen.
  Har en liten firma i södra Tyskland men skulle gärna testa något lite mer exotiskt och framförallt vore det sehr motiverande att sitta med ett gäng entreprenörer!

  Hur håller man sig uppdaterad om den här idén?

  Mach’s gut!
  Micke

 12. Micke! Kanon, skulle vara kul om du kunde vara med!

  Vi (eller mest Christian) håller på med en enkel wordpress-sida där vi tänkte skriva lite mer information. Förhoppningsvis blir den klar nu i helgen 🙂

 13. Nabil! Va roligt!
  Jag, Christoffer och min flickvän åker januari till och med april.

  Sen får alla som vill joina någon gång under den tiden. Behöver inte vara alla fyra månader. Om du bara har tid två veckor fungerar det också.

Leave a Comment.