Vi måste vinna kriget

Ryssland har gått i krig med västerländsk demokrati. Inte bildligt talat utan bokstavligen. Med vapen, ammunition, stridsvagnar och bomber vill den ryske diktatorn Putin avskaffa vår rätt att bestämma över oss själva.

Från lönnmord till öppet krig

Kriget har pågått länge, enligt vissa sedan 2005, och har senaste veckan blivit väldigt tydlig. Cyberattacker, lönnmord, giftmord, påverkanskampanjer, nedskjutna och kapade passagerarflygplan och annekteringar av grannars landområden har nu bytts ut mot storskalig och öppen militär invasion.

Diktatorns mål: Att avskaffa västerländsk demokrati. Han vill att den med vapen ska bestämma, inte folket.

Vi måste vinna detta krig. Utan demokrati och självbestämmande saknar vi framtid. Sötebrödsdagarna är över. Nu är det dags att betala för vår frihet. Vi startade inte detta krig, men vi kommer att vinna det.

Vi måste vinna det.

Vi måste vinna militärt

Sverige och alla västerländska demokratier måste stötta Ukrainas militär med vapen och resurser. Ju mer och fortare desto bättre. Det här är vårt krig och vi måste betala notan. Gör vi inte det nu kommer vi få göra det senare.

En maktfullkomlig diktator nöjer sig aldrig.

Vi måste rädda folket

Ukrainare vill ha samma demokrati och frihet som vi har. Det är därför dom blivit anfallna. Nu slåss dom för frihet, demokrati och framförallt sin överlevnad. Vi måste möta upp med massiva hjälpinsatser för att minska lidandet.

Folk ska hjälpa folk.

Vi måste vinna informationskriget

Diktatorer vill ha krig. Folk vill inte ha krig. Ju fortare folket i Ryssland förstår vad deras diktator håller på med, desto fortare kan de hjälpa till att få slut på kriget. Vi måste sprida rätt version av vad som händer och hindra spridning av diktatorns lögner.

När diktatorns lögner sprids förlängs kriget.

Vi måste vinna freden

Diktatorns mål är inte att lyckas, diktatorns cyniska mål är att Ukraina ska misslyckas. Hans mål är ett sönderslaget Ukraina. Ett avskräckande exempel för alla undersåtar som drömmer om frihet men som nu lever i skräck.

Efter att vi kastat ut diktatorns trupper måste vi därför vinna freden. Vi måste återbygga Ukraina så att det blir en skinande symbol för frihet och demokrati. En symbol som inte sätter skräck i frihetstörstande folk, utan sätter skräck i alla världens diktatorer.

Vi måste vinna, Ukraina måste vinna.

Slava Ukraini!

 

Agera nu, gå in på StandForUkraine.com eller Röda Korset och gör skillnad direkt.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.