Mediakonsulterna i Linköping

När jag drev bolag i Linköping var en av de första företagskontakterna jag hade Kenny på Mediakonsulterna. Han var i ungefär samma ålder som mig själv och drev ett företag med många anställde. De hade kontor nära mig, nere vid stationsområdet, och ibland åt vi lunch på en libanesisk restaurang. Som företagare är det alltid kul att luncha med andra företagare.

Linköping

Vi har hållt kontakten sedan dess och han driver fortfarande Mediakonsulterna. Ett företag som varit vid liv i över 12 år och som fortfarande genererar vinst åt sina ägare. Jag passade på att ställa några frågor till honom.

Regel nummer 1 som entreprenör: Skaffa en proffsig profilbild Vad är den viktigaste orsaken till era framgångar?

Jag tror att mycket av våra framgångar kan spåras tillbaka till vår vision och våra ledord. Bland annat har vi alltid tänkt långsiktigt och haft en vilja att driva företaget framåt och utvecklas. Tack vare det och att vi har så fantastiska anställda som jag upplever arbetar med det som grund och är så otroligt duktiga gör att vi kan leverera en uppskattad tjänst till våra kunder. 

Fråga: Hur var det att anställa personal första gången?

Vi anställde faktiskt tre personer redan från start och som ung företagare så var det egentligen ingenting som vi reflekterade över. Skulle företaget fungera behövde vi fler personer än oss själva så det var egentligen en förutsättning för att vi skulle kunna starta igång företaget. 

Mediakonsulterna hade kontor i Linköping från början, varför startade ni upp kontor i Örebro?

Vi ville expandera vår verksamhet och tittade på städer runt om Linköping som var lagom pendlingsavstånd men samtidigt inte för litet. Örebro hade då en ganska hög arbetslöshet bland unga och vi hade ett  rekryteringsbehov så vi beslöt oss efter ett par besök i staden att det skulle bli hem för vårt andra kontor.

Vilka tips skulle du ge till någon som funderar på att starta ett företag?

Våga skulle väl vara mitt första tips och det hänger väl ihop med att man verkligen ska tro på sig själv och det man gör. Jag har sedan barnsben blivit uppväxt med talesättet att ”Vill man så kan man” och det är något som verkligen har hjälpt mig.
Sen tycker jag många företag idag, stora som små, startas utan att man ställer sig frågan ”Hur ska vi tjäna pengar?” För i slutändan är ett företag ändå en affärsverksamhet som ska betala löner med mera och då måste  det vara lönsamt. Så gör hemläxan och se till att ert företag är lönsamt, annars blir det inte så långlivat. Sist men absolut inte minst, se till att du har kul på din resa som företagare!
Det är resan som är målet.
Jag tackar Kenny för de svaren. Och håller med. Resan är målet.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.