Löneslavsproblem som vi företagare slipper

LöneslavarEn av mina vänner, som är anställd på ett stort företag, beklagade sig över en av sina arbetskamrater medan vi var ute och promenerade. Hon visste inte riktigt vad som hade hänt men arbetskamraten var ständigt arg på henne. Hon hade funderat väldigt länge på vad hon hade gjort för att förolämpa sin arbetskamrat men kunde inte komma på något. Min kompis beskrev stämningen i deras gemensamma arbetsrum som tryckande och hon började tycka det var jobbigt att gå dit på morgonen. Hon hade verkligen försökt att vara trevlig men visste inte längre vad hon skulle ta sig till. Medan hon berättade om problemet började mina problemlösarceller i hjärnan att arbeta för fullt. Jag tycker om att lösa problem och mänskliga relationer tillhör favoriterna. Tyvärr gick problemlösandet dåligt under den här promenaden. Jag tänkte och tänkte men kunde inte komma på någon bra lösning hur många olika sätt jag än försökte angripa problemet på. Till slut tänkte jag ”men hur skulle jag göra i samma situation” och kom direkt på vad jag skulle säga till min vän.

”Avskeda henne” sa jag till min kompis som snubblade till och stirrade på mig som om jag hade blivit galen. Hon hade ju inte befogenheter att avskeda sina arbetskamrater! Hon var ju bara anställd och undrade nu varför jag sa något så tokigt. Jag förklarade för henne att en av fördelarna med att ha ett eget företag var att man själv kunde välja vilka man arbetade med. Att varje dag tvingas umgås med personer som man inte drar jämnt med är ett stort problem. Hennes problem hade jag alltså löst permanent för egen del genom att helt enkelt undvika att råka ut för det.

Det jag insåg av vårt samtal var att även om man som företagare har en massa problem som löneslavar slipper så gäller även det omvända. Löneslavar har också problem. Skillnaden är att man som företagare i större utsträckning kan påverka sin egen situation. Problem som löneslavar ibland måste ”lära sig att leva med” har man som företagare mandat att lösa.

Eftersom jag även väljer vänner med omsorg fick mitt omöjliga lösningsförslag henne att skratta och vi gick köpte glass. Glass är gott.

Linköpings starkaste varumärke, Bosses

På bilden syns Linköpings starkaste varumärke och säkraste vårtecken. Bosses Glassbar.

Läs mer: Utvärdera andra företagares produkter ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

6 kommentarer

  1. Bosses glassbar går inte av för hackor!
    Jag har själv inte hunnit dit för året, men snart ska det bli premiär 🙂

    Tack för en bla och intressant blogg!

    /Markus – ut-ur-ekorrhjulet.blogspot.com

Leave a Comment.