Lär dig vem på företaget du ska ringa

Vi skulle flytta till ny lokal och allt var klart utom internetuppkoppling. Hyresvärden trodde att det fanns en koppling till stadsnätet i källaren men visste inte mer. När jag ringde växeln hos Stadsnätsföretaget bev jag hänvisad tillbaka till hyresvärden.

Jag berättade om detta för några kolleger på ett annat företag och de sa ”ring Mattias på Utsikt, han fixar allt”. De gav mig nummret till den magiske Mattias och han kom samma eftermiddag och installerade allt jag behövde. När det var något problem slog jag nummret till Mattias och han löste problemet. Han var duktig på sitt jobb och brydde sig om kunden, trots att han jobbade på ett stort anonymt företag.

Det jag lärde mig var att det är viktigt att prata med rätt person. Företag består av människor och det lönar sig att leta rätt på rätt människa. När du blir kopplad till någon person på ett företag, berätta varför du ringer och fråga ifall han eller hon är rätt person att prata med. Om personen är rätt får du hjälp, är den inte det kommer du kanske bli vidarekopplad till rätt person. När du väl hittar rätt, spara telefonnummret för senare bruk. Det lönar sig.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

  1. Påminner mig om två traumatiska veckor efter en flytt till ny lägenhet. Beställde bredband via Blixtvik i stadsnätet och efter många turer fram och tillbaka kunde vi inte få det att fungera.

    Abstinensen blev för mycket, jag rotade fram telefonnummer till stadsnätoperatören och hamnade hos en teknisk chef som undrade lite varför jag ringde honom. Han tog en titt på min anslutning och abonnemang. Hittade ett fel, ändrade, vips fungerade anslutningen.

    Någon hade knappat in fel hastigheter till min anslutning.
    Två veckor med Blixtvik-supportloop gav inget, 30 sekunder med rätt kille så fixade det sig.

Leave a Comment.