Gå med i företagarna

Vem är det här?Det här tipset fick jag av en äldre företagare som förlorat stora summor i juridiska bråk med uppsagd personal och fackliga organisationer. Hans råd ”stå inte ensam mot facket” och berättelsen om hur det gick åt skogen för honom fick mig att tidigt gå med i organisationen. Det lönade sig ganska snabbt.

Som medlem fick jag tillgång till ett stort antal standarddokument samt hjälp med enkla saker som att fylla i ett anställningsbevis på rätt sätt. Hjälp som sparade tid. Största vinsterna skedde dock när vi fick problem med en anställd som fuskade på jobbet samt när Crystone AB struntade i att ta backupp. Båda gångerna fick vi kostnadsfri juridisk hjälp och kunde klara oss bättre ur situationen än utan hjälp. Har man anställda eller kritiska affärskontakter är medlemsavgiften en väldigt bra investering. En investering som, tyvärr, har kort tid till payback. Nästa gång jag startar företag kommer jag gå med i företagarna igen. Jag vågar inget annat.

Dessutom fick man en trevlig tidning som man kunde bläddra i medan man drack kaffe. Jag tycker det är trevligt att läsa om andra som också driver företag. Dagens läsarfråga: Vem är mannen på bilden och varför är har jag valt att ha med honom?

Länk: Företagarna

Läs vidare: Sälj inte dåliga produkter ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

3 kommentarer

  1. Svar på dagens läsarfråga: Mannen på bilden är Jan Carlzon och är ordförande för Företagarna, du valde han därför det var han som gav dig rådet “stå inte ensam mot facket” eller så är det ”bara” för att han är ordförandet. 😉

  2. Daniel, ett rätt. Det är Jan Carlzon. Men orsaken är inte för att det var han som gav rådet. Eller för att han är ordförande (fast det var en bra gissning). Orsaken är betydligt löjligare. Deras logotyp ser inte bra ut med mitt wordpresstema, därav bilden på herr Carlzon. 🙂

Leave a Comment.