Dom är snabba i Belgien

Tre dagar ska det ta att registrera ett nytt bolag. Sen ska man ha alla papper färdiga. Jag tycker det låter helt underbart. När jag startade Polyshop tog det flera veckor. När jag tillsammans med min bror startade mitt första handelsbolag tog det lite närmare ett halvår att få alla papper klara. Vi var till och med tvungna att ha påskrift av en kvinna på de sociala myndigheterna. Något jag fortfarande inte förstår varför.

Filmen om Belgiens nya IT-baserade registreringssystem, e-depot:

Mer läsning:
Hur jag kortade ner handläggningstiden. Hur jag gjorde fel på en blankett och blev uppringd.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

  1. Håller med om att handläggningstiden är frustrerande. Jag håller på att starta upp ett nytt bolag nu och hade oturen att precis missa Överförmyndarnämndens möte. Så nu har jag väntat en dryg månad på att de ska ha möte och kunna besluta, sedan får man nog räkna med ett par veckor till så att det kan finnas ett protokoll som jag kan skicka med bolagsregistreringen, osv.
    Mycket frustrerande om man vill komma igång!

    Mycket kan självklart bli gjort innan företaget finns formellt, men bankkonto/kort, etc. är svårt att ordna utan org.nr.

    Borde inte vara omöjligt att snabba på det lite om det nu är så viktigt med fler egenföretagare i landet!

  2. Överförmyndare, så hette den personen som skulle skriva på åt mig också. Jag förstod inte varför, mina föräldrar förstod inte varför och överförmyndaren förstod inte varför.

    Jag tycker inte att du ska vänta på att dom ska hålla något möte. Korta ner handläggningstiden genom att ringa varje dag. Ring ring ring, det fungerar jättebra.

Leave a Comment.