Vecka 31

Road trade-ströjobbarna som under sommaren jobbade sig genom Sverige har nu nått slutmålet i Ystad. Deras blogg är läsvärd och rolig. Personliga favoriter är faktainlägget om hur lång tid det tog att skaffa jobb samt berättelsen om deras favoritjobb, att vara levande skyltdocka. Bloggen innehåller även statistik från projektet.

Har du en blogg eller hemsida kan det vara nyttigt att läsa Simon Sundéns inlägg om hur du kan locka till dig besökare med hjälp av bloggknappar.

Precis innan jag drog iväg på semester fick jag ett brev från Martin Frömark som berättade om Startup Sweden Ett helgconvent där entreprenörer träffas för att skapa och lansera en produkt på 48 timmar. Det låter som ett kul projekt helt i linje med min önskan att umgås mer med företagare. Datumet för nästa convent är inte bestämt ännu men kan jag ta mig dit gör jag det.

Medan gamla tidens protestsångare ser internet som ett problem släpper moderna protestsångare sitt material fritt för nedladdning. Lyssna på låten Nytt land (släpp mitt SMS), den svänger. Om du däremot likt Mikael Wiehe tycker att fildelande är av ondo kan du numera handla passande kläder i Antipiratshoppen.

Produktive Dan sammanfattar året som varit, klagar på posten och får svar(!), konstaterar att internet tagit ledigt, längtar till varmare länder (eller skattelättnaderna) samt lanserar nyafilmer.se innan han tar 3 dagars semester. Hans blogg är numera även öppen för alla som vill skriva nyhetsinlägg. Smart sätt att få gratis content samtidigt som han gör bloggen ännu mer beroendeframkallande.

För att effektivisera mitt bloggläsande har börjat använda svenska tjänsten bloggkoll, Disruptive har givetvis träffat killarna bakom tjänsten.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

1 kommentarer

Leave a Comment.