Entreprenören Åke Thambert död

Åke Thambert grundaren av IndiskaEn bok som hade kunnat vara med på min lista över 10 nyttiga böcker att läsa på semestern var boken Mitt liv med indiska av Anna-Stina Carlberg. Boken är Åke Thamberts biografi och ger en bild av hur det var att vara företagare i Sverige under mitten av 1900-talet.

Åke Thambert grundade modehuset Indiska 1951 och fick det att växa till en större butikskedja. Han tillhörde de första som vågade satsa på tillverkning av varor i låglöneländer. Något vi tar för givet idag men som inte var helt självklart när det väl begav sig. Boken är, liksom mycket biografisk litteratur, nyttig och rolig läsning för entreprenören. Den går inte att hitta på bokus eller adlibris men väl på Indiska. Åke Thambert avled i veckan och blev 91 år. Han hade vid tidpunkten fortfarande styrelseuppdrag, vilket sätter ribban högt för oss andra.

Länkar:
Indiska butiker där du förmodligen kan hitta boken (som har isbn: 91-37-10717-8),
DN om Åke Thamberts bortgång och mer utförliga Sofies mode om Åke Thambert. Bloggar om beskedet: Ging & Maleé, Ljudet av hårdrockshjärta och John Houdi.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

Leave a Comment.