Du vågar ta djärvare beslut när du är stressad och pressad

Stressad hundJulförsäljningen 2006 var väldigt dålig, den kom igång sent och marknadsföringsinsatserna gav inte pengarna tillbaka. Det strömmade ut mer pengar än det sakta porlade in. Jag kände mig stressad, pressad och var tvungen att göra något. Jag beslöt mig för att avskeda samtliga anställda. Detta utan att ha löst hur deras arbetsuppgifter skulle utföras utan dem. Att ha personalen kvar skulle innebära att vi inte kunde betala deras löner. Att säga upp dem skapade problem med att leverera tröjor. Jag hade tidigare valt att inte lägga ut produktionen på tredje part för att jag var rädd för att förlora kontrollen över kvaliteten. Den pressade situationen jag nu befann mig i tvingade mig dock att strunta i de farhågorna och hitta en samarbetspartner, snabbt. När samarbetet väl var igång visade det sig vara ett genidrag. Jag fick tid över till annat, jag fick mer lätthanterliga kostnader och mina farhågor om kvalitetsbrister visade sig vara hjärnspöken. Jag insåg att jag borde lagt ut produktionen tidigare.

Jag insåg också att det positiva med stress och press är att man vågar ta djärvare beslut. Utan stress och press hade jag aldrig vågat ta steget att lägga ut produktionen på ett annat företag. Ett steg som ledde till något bättre än det jag hade innan.

Läs vidare: Du tar korkade beslut när du är stressad, pressad och trött ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).