Var misstänksam mot personer som är i trängda lägen

En dag fick jag en faktura på 70 000 kronor för något jag var övertygad om att jag inte hade beställt. Efter att ha gått igenom skickade beställningar och följesedlarna på lagret ringde jag företaget som skickat fakturan. De bad att få återkomma efter att de hunnit kolla i sitt ordersystem. Lite senare fick jag ett brev där det stod att de hade begått ett misstag och att jag skulle strunta i fakturan.

Någon månad senare fick jag meddelandet att företaget hade gått i konkurs.

Så vitt jag vet var det ett misstag som gjorde att fakturan skickades. Personerna bakom företaget är så vitt jag vet hederliga och duktiga personer. Inget de har gjort har fått mig att tro annat. Jag hade dock tidigare lärt mig att man tar djärvare beslut när man är stressad och pressad samt tar korkade beslut när man är stressad, pressad och trött. Eftersom företaget höll på att gå i konkurs befann sig personalen förmodligen i ett sådant läge. Händelsen fick mig därför att bli misstänksam mot personer som befinner sig i trängda lägen.

Eftersom mitt eget företag gick i konkurs vet jag att det är både trist och stressigt. Jag kommer snart att skriva om vad som hände.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.