Du väljer själv vem du vill jobba med

vännerJag stod inför att välja en underleverantör som jag skulle ha ett nära samarbete med under en lång tid framöver. Det var ett viktigt beslut och jag utvärderade flera olika företag. Till slut hade jag lyckats sålla ner det till 3 företag och det var dags för mig att börja träffa personerna som drev företagen. En företagare kom för sent till mötet och gav ett allmänt virrigt intryck. En var väldigt kompetent (fick en mycket intressant visning av hans företag) och jag var säker på att hans anställda skulle göra ett bra jobb. Det enda problemet med honom var att vi inte klickade så bra på det personliga planet. Vi var lite för olika. Vid visningen av tredje företagarens lokaler kunde jag direkt se flera brister som kunde bli problem. Dessutom var hans personal inte särskilt kunniga när det gällde att hantera datorer (medelåldern var högre än hos oss). Han var dock en väldigt rolig person att ha att göra med. Jag valde därför den tredje företagaren och ångrade mig aldrig. Varje gång vi var tvungna att samarbeta var det ett rent nöje. Trots att det kanske blev lite mer jobb med den leverantören var det jobb som var roligt att utföra. Bristerna i hans lokal åtgärdade vi tillsammans och hade kul medan vi gjorde det. Utbildningen av hans personal var också väldigt kul. Det visade sig att dom var precis lika sköna som deras chef, trots åldern.

Glädje är viktigt, har du roligt orkar du mer. Som företagare väljer du själv vilka du vill arbeta med, utnyttja det till att ha kul.

Läs vidare: Om du måste bestämma dig på stoende fot är något fel ->

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.