Vecka 24: FRA och spionlagen i vår del av bloggosfären

Under veckan som gått har Sveriges bloggar nästan enbart skrivit om FRA och den nya spionlagen. Till och med vår ekonomi- och entreprenörsinriktade del av bloggosfären har skrivit om det kommande sveket mot det fria samhället.

Simon Sundén, har på sin blogg Join Simon skrivit ett öppet brev till moderaten Karl Sigfrid i vilket han redogör för fördelarna med att rösta nej på onsdag. Jag kan inte annat än hålla med om allt och hoppas att Karl Sigfrid, som sagt sig vara emot kontrollstaten tidigare, kommer att fortsätta att vara det även på onsdag. Hur det än går hamnar Simon på min respektlista. Han var egentligen redan där eftersom hans blogg alltid varit mycket läsvärd.

Även Christian på Disruptive noterar att Anti-spionerikampanjen gjort att bloggarna i Sverige är på väg att bli femte stadsmakten. Han gör även noteringen att om det går dåligt på onsdag kommer det att finnas en möjlighet att tjäna pengar genom att skapa program som skyddar dig mot FRAs snokande. Hans projekt mjukvara.se har sedan tidigare en avdelning som hjälper dig att surfa anonymt.

Nikke Lindqvist förklarar problemen som den nya lagen skapar och fortsätter med en uppmaning till folk att stödja de som röstar nej mot lagen. Själv ska jag resa till Frankrike på tisdag så jag kan tyvärr inte göra mer än att länka.

Jag skrev ett otydligt inlägg om killarna bakom Tablefinder och fick kritik för det. Läs kommentarerna för att se hur det slutade. Om jag inte slösat tid på att roa mig med att spela frågesportDans senaste projekt Genius.se hade jag kanske gjort rätt från början. Det positiva med det som hände var att jag fick ett bra tips om Anders Fredrikssons blogg (VD Tablefinder) i vilket han bland annat skriver om sina erfarenheter från första tiden med Tablefinder och jag är ju en sucker för erfarenheter. Tack Johan!

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

3 kommentarer

Leave a Comment.