Vecka 23

Veckan började med att Skatteverket gick ut med att 504 av 660 granskade fåmansföretag fuskar. Det låter mycket men man undrar hur urvalet har gått till. Jag blev granskad och en god väns företag likaså. Granskningen i mitt fall bestod av att skatteverket ville ha balans- och resultatrapport samt kopior på den senaste månadernas 5 största fakturor. Det var precis efter jag köpt den dyra skrivaren och ville ha en massa momspengar tillbaka. ”Rutinåtgärd när små företag registrerar ovanligt hög ingående moms” sa dom till mig i telefon. Om det nu är en rutinåtgärd har jag svårt att se att dom bara kollar 660 stycken. Varken jag eller min kompis hade fuskat. Såg att Dan också blivit kontrollerad. Är det fler som har erfarenheter av detta?

DN har en liten lista med lite väl kreativ bokföring som småföretagarna hade sysslat med.

Förra året blev en svensk nekad inträde till Tyskland på grund av en piratbyrån-t-shirt i bagaget. Nu skriver DI om en engelsman som blivit nekad att gå ombord flyget till Tyskland på grund av en transformers t-shirt. Vad är det med tyskar och t-tröjor?

Vidare uppmärksammar DI att mediekoncernernas satsningar på ungdomssajter går dåligt. Dom förlorar användare snabbt men verkar ta det hela med ro. MTGs presschef Bert Willborg säger sig inte vara orolig, dom har nämligen identifierat att ”video online ökar” och planerar att snart lägga upp material från ZTV. Synd bara att deras material redan är gammalt på Youtube och Piratebay.

Fredagens tävling som gick ut på att identifera kvalitetsmetoden på bilden vanns av Susanne och Dan (Susanne kommunicerade irl). Jag lovar dyrt och heligt att en vacker dag belöna båda med något fint. 🙂

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier och simma i medelhavet (som jag har precis utanför fönstret).

1 kommentarer

  1. Kan nämna att SKV förra veckan accepterade min redovisning och förklaring och lade ner ärendet. Så det gick inte åt så mycket tid till att reda ut faktiskt, vilket var trevligt.

Leave a Comment.