Musik att lyssna på medan man jobbar

Jag tycker om att ha musik i lurarna när jag jobbar. Det går dock inte med vilken musik som helst. Fel arbetsmusik kan stjälpa en bra dag. Min koncentration störs om det är sång. Om det är text i låten slutar jobba och börjar lyssna på vad de säger. Jag är nog alldeles för nyfiken av mig.

Stämningsmusik från film och datorspel fungerar bäst.

Här följer några av mina favoriter på Spotify. Många timmar har arbetats till denna musik:

The Social Network

Filmmusiken av Trent Reznor och Atticus Ross.

Filmen som är för oss nördar vad filmen Wall Street var för börsnissarna. Att lyssna på musiken och ha filmen i bakhuvudet gör att man gärna knappar lite extra länge på tangenterna.

Favoriten är den mörka varianten av bergakungens sal.

Spellistan i Spotify.

Bladerunner

Filmmusik av Vangelis.

Riktigt bra musik som fungerar väldigt bra om man gillar filmen.

Vissa av låtarna innehåller dialog från filmen.

Spellistan i Spotify.

Finding Neverland

Filmmusik av Jan A.P. Kaczmarek

Trots min älskade farmors försök att få mig intresserad av klassisk musik är det inget jag brukar konsumera. Alla födelsedagsskivor med Mozart, Bach och Beethoven ligger fortfarande i sina obrutna förpackningar. Filmmusiken till Finding Neverland lyckas dock med det omöjliga. Pianoslingerna och gosskörerna passar för kreativt arbete.

Spellistan i Spotify

Tron Legacy- Reconfigured

Filmmusik av Daft Punk, mixat av diverse bra personer.

Att Daft Punks filmmusik till Tron inte fick en Oscar är för mig lika obegripligt som att Vänsterpartiet fortfarande får röster i allmäna val. Hur tänker folk?   Här är musiken mixad och gjord ännu bättre.

Lyssna på den i Spotify.

Inception


Filmmusik av Hans Zimmer

Vill man ha ännu mörkare musik än Social Network är det inception som gäller. Det här är mer ljudmatta av stämningstoner än egentlig musik. Det stör minimalt i tankearbetet vilket gör att man kan koncetrera sig bra på att producera något, t.ex den här texten.

Lyssna på den i Spotify

Vad lyssnar ni på för musik när ni arbetar? Tips på bra spel- och filmmusik mottages med kärlek 🙂

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

4 kommentarer

  1. Slog en kik på hans profil på Spotify, han har gjort musiken till Call of Duty 2, Gladiator, Lejonkungen(!), Dark knight och ett stort gäng andra filmer också.
    Här blir det lyssna av 🙂

Leave a Comment.