Hur du tjänar en miljon dollar på appar på 365 dagar

Kan varmt rekommendera grymma The Awesome Podcast som har många guldkorn (tack seb för tipset). I somras kunde man lyssna på en intervju med Braydon Batungbacal som vid 20 års ålder tjänat över en miljon dollar på att skapa mobilappar.

Det som skiljer Braydon från andra unga genier är att han inte haft en idé som gått viral. Istället har han systematiskt letat och förverkligat app-idéer.

Braydon har tillsammans med sin kollega byggt över 150 appar. 15 appar har hamnat i app-stores topplista och de har haft över 10 miljoner nedladdningar. Inom ett år hade de tjänat över en miljon dollar.

Framgångsreceptet är marketing. Att systematiskt identifiera vad folk vill ha och skapa det.

Braydons tips för att bli rik på appar:

  • Titta på vad som är populärt just nu i appstore.
  • Titta vilken typ av appar som trendar
  • Kolla vad som trendar på TV eller på internet

Ett exempel är t.ex Gagnam style som först trendade på Youtube, sen resten av internet och till slut även på app-marknaden.

Att vara först ute med en Gagnam-app är värt mycket pengar.

En satsning på en ”Call Me Maybe”-app hade inte varit lika inkomstbringande.

Braydon säger att appar som löser problem visserligen är bra men betydligt svårare att skapa. Själv undviker han problemlösande appar och plockar istället de lågt hängande frukterna.

Och det finns många lågt hängande frukter.

Deras bäst säljande appar är content-appar som som tillhandahåller content från olika nischer. Några exempel är bakgrundsbild-appar i olika nischer, t.ex. olika sporter eller biltyper.

Kolla in företagets hemsida för att se hela listan.

Det handlar alltså inte om att ha en affärsidé. Det handlar inte om att hitta den där appen som kommer att revolutionera världen. Det handlar om att följa pengarna och att skapa.

Braydon och hans kollega Thomas rekommenderar Odesk för den som inte kan programmera. För 50-200 dollar kan du få din appidé genomförd.

Podcasten innehåller fler tips på hur du identifierar appar som trendar och klättrar i appstores ranking.

Du lyssnar på podcasten här. Det intressanta börjar efter 4:40.

Sätt sedan igång och skapa appar. Miljonerna är inom räckhåll!

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

2 kommentarer

Leave a Comment.