Blockera webbadresser i Windows 7

Jag har märkt att jag slösar bort massor av tid på slösurfning. Det är lätt att hamna i en slösurf-loop där jag kollar DN-Aftonbladet-SVD-Readern-Facebook om och om igen. I ett försök att bli mer effektiv har jag därför valt att blockera vissa webbadresser.

Blockera sajter gör man enklast genom att leta upp filen hosts som ligger i C:\Windows\System32\drivers\etc

Längst ner i filen lägger man till:
127.0.0.1 www.adress-att-spärra.se

Jag har valt att lägga till följande rader:
127.0.0.1 www.dn.se
127.0.0.1 www.svd.se
127.0.0.1 www.aftonbladet.se
127.0.0.1 www.expressen.se
127.0.0.1 www.corren.se
127.0.0.1 www.ekuriren.se
127.0.0.1 www.ostfrallan.com
127.0.0.1 buzz.bazooka.se
127.0.0.1 www.di.se
127.0.0.1 www.idg.se
127.0.0.1 www.gp.se

Om jag nu försöker surfa till någon av de sidorna möts jag av ett meddelande som säger att servern ej går att nå. Meddelandet visas oavsett om jag använder mig av Google Chrome, Firefox, Explorer, Mosaic eller någon annan webbläsare.

Jag hoppas att detta kommer hjälpa mig mot mitt slösurfande.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

6 kommentarer

  1. Jag rekommenderar dig att ta en titt på RescueTime (affil-länk) där du kan köra ”fokusläge” och på så vis blockera utvalda sajter. Kanontjänst som du dessutom kan använda för att spåra vad du lägger din tid på. Tjänsten är gratis ett tag och därefter får du 2 veckors fri användning om du tipsar en användare.

  2. Det där med hosts-filen funkar i alla versioner av windows och hjälper mig blockera alla blinkande annonser. Googles textannonser är däremot ok, för de stör inte, så dem får vara kvar.

  3. För mig kommer det upp en ruta där det står att jag inte har behörighet att göra ändringar och ska kontakta administratören när jag försöker spara adresserna :/

Leave a Comment.