Idag har jag kämpat för ett fritt internet

Jag är trött på politiker som tror att deras roll i samhället enbart är att hitta på nya regler. De borde inse att deras roll även är att ta bort regler som är onödiga. Jag vill ha politiker som värnar om individens frihet och rättigheter. Inte politiker som tror att deras uppgift är att ”rädda jobben” eller värna storkapitalets särintressen. Politiker ska skapa en god grund för fri marknadsekonomi. Man gör det genom att värna om individens frihet samt skapar en rättvis arena där alla tävlar enligt samma regler. Den fria marknadsekonomin kommer då att skapa välståndet.

Politiker kan inte skapa arbetstillfällen och ska inte skapa arbetstillfällen. Politiker kan bara ta pengar från dig skattebetalare och ge till någon annan.  Politiker kan inte rädda jobb och ska inte rädda jobb. Politiker kan bara ta pengar från framgångsrika företag som skapar något folk vill ha och ge det till olönsamma företag som skapar sådant folk inte längre vill ha.

Fria individer som agerar på den fria marknaden kan skapa arbetstillfällen och rädda jobb. Politikers viktigaste uppgift är att skapa förutsättningarna för den fria marknaden och försvara individens frihet.

Tack vare internets frihet och avsaknad av regler har vi idag en enorm tillväxt i IT-sektorn i hela världen. Företag som inte fanns för ett fåtal år sedan omsätter nu miljarder, berör hundratals miljoner människor och anställer ohyggligt många människor. En tillväxt och ett välståndsskapande som saknar jämförelse i världshistorien. Det är fantastiskt och det skapas av fria individer på den fria marknaden utan att politiker är inblandade.

Gamla ineffektiva monopol håller på att bytas ut mot fräschare och mer framgångsrika uppstickare. Precis som det ska gå till i välståndsskapandet. Gammalt ger plats för nytt. Dåliga lösningar byts ut mot bra.

Tyvärr har de gamla monopolen fångat politikernas öra. De gamla monopolens lobbyister har varit skickliga. De har fått dagens politiker att förknippa ”fritt internet” med ”upphovsrättsbrott”, ”barnpornografi” och ”knarkhandel”. Dom har fått för sig att ett fritt internet är ett dåligt internet.

De instiftar nya lagar som begränsar tillgången till internet, minskar individens frihet genom att både begränsa tillgången och bevaka henne. De försämrar marknadskrafternas positiva välståndsskapande genom att gynna några aktörer på bekostnad av andra. De låter polis och rättsväsende springa gamla monopolens ärenden.

Och de förväntar sig att du ska sitta tyst utan att säga ifrån!

Men inte jag. Jag sitter inte tyst. Jag låter inte bli att säga ifrån. Jag har idag kämpat för individens frihet och ett fritt internet. Jag har ställt mig upp och sagt ifrån. Jag har skickat en signal till politikerna, att begränsningar av individens frihet och rättigheter är fel.

Idag har jag röstat på Piratpartiet.

Det kan du också göra.

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

4 kommentarer

Leave a Comment.