En första titt på Narrative-appen

Förra veckan passerade jag internetdagarna och där träffade jag Niclas Johansson från Narrative. Förutom att svara på frågan ”när kommer Narrative börja leverera” (med det luddiga svaret: ”snart”) visade han den fiffiga Narrative-appen de har byggt.

Jag passade på att spela in en video när Niclas demar:

Det första man får upp är ett flöde med utvalda bilder. Det ser ut ungefär som ett Instagram-flöde fast alla bilderna är från ens egen kamera. Narrative har delat in dagen åt dig i vad de kallar för ”moments”. Bilderna du ser är automatiskt utvalda cover-bilder för varje moment. Klickar du på dem får du upp resten av bilderna.

Det fanns även möjlighet att dela bilderna på finurliga sätt. Förutom att dela enskilda, eller flertal, bilder via traditionella kanaler (som Facebook och Picasa) berättade Niclas om hur man skulle kunna dela hela moments och bilder på finurliga sätt via Narratives egna tjänst. De sitter och bygger på intressanta funktioner där tid- och gps-information ska kunna användas för att aggregera nya typer av fotoströmmar.

Niclas Johansson Narrative

Niclas Johansson Narrative

Kameran kommer ge upphov till nya möjligheter men också frågor om personlig integritet. Vad händer när alla går runt med version 3 av kameran, som inte bara tar bilder utan ständigt filmar? Jag skriver ”när” och inte ”om”. För det kommer att ske. Det Niclas demade var inte en prototyp eller ett koncept. Det var en färdig produkt som snart finns på marknaden. Det Niclas höll i handen är framtiden.

Uppdatering, 2013-12-03: 
Nu har Narrative gått ut i IDG och sagt att de är klara för leverans. Kul!

 

Om

Tore Friskopp, Civilingenjör, svensk entreprenör bosatt på Malta i Sverige. Startade mitt första bolag vid 17 års ålder och driver idag contentföretaget Topcontent. Förutom att driva affärer älskar jag att gå till gymmet, spela squash, läsa biografier, dansa bachata och simma i medelhavet på GIHs badhus.

Leave a Comment.